Meny

close
Livsstil

Hej då Naturligt Snygg – tack för 15 gröna år!

För mer än 15 år sen, runt 2008, väcktes mitt intresse för organic beauty, alltså ekologisk hudvård och skönhet. Men också för en mer holistisk livsstil där en hälsosam kost, hållbarhet och yoga ingår. Jag identifierade mig som en sk Lohas (Lifestyle of health & sustainability.) Då startade jag bloggen naturligtsnygg.se, som sen utvecklades till en e-handel och där fler bloggare sen kom till.

Jag trodde att alla andra skulle haka på det här sköna gröna tåget med mig och jag trodde vi skulle få se en lavin av gröna skönhetsprodukter som skulle utkonkurrera de trista, syntetiska och konventionella alternativen. Men det blev inte riktigt så, även om MYCKET har hänt sen jag började skriva om green beauty  i olika medier som Svenska Dagbladet, Expressen och Metro bla.

Jag har verkligen älskat att blogga här, i min egen kanal. Klämt och känt, sniffat och doftat. Undersökt, ställt frågor, läst på… Jag har lagt tusentals timmar under 15 års tid på bloggandet – tid som jag inte har fått betalt för – och det har varit otroligt givande att få utlopp för något som man brinner för.

Men min låga är inte lika stor längre.

Jag känner mig på många sätt färdigpratad om ganska mycket, så det är dags för mig att avsluta här. Dags för mig att gå vidare och öppna upp för annat. Och dags för min första helt lediga sommar på 15 år.

Tack alla tusentals läsare som har följt med mig under åren! Tack för alla fina mail och fina kommentarer. ❤️

Och stort tack till alla som jag mött i branschen, som lärt mig så mycket och som jag har samarbetat så bra med. Flera av er räknar jag som mina vänner i dag. Ni har verkligen inspirerat och berikat mitt liv.

Tack till alla gröna entreprenörer som kämpar på och som fortsätter att skapa gröna produkter till oss konsumenter. Och tack till alla som informerar, utbildar och inspirerar oss alla till grönare val. 💚

Naturligt Snygg fortsätter att hålla öppet butiken med sina nya ägare så var inte oroliga – än kan ni handla bra gröna grejer online!  Och alla mina recensioner ligger kvar här om ni letar efter något, bara att kolla bland mina kategorier.

 

Jag kommer att fortsätta att hålla yogaklasser, IRL på Yogaheart i Göteborg från augusti, och ansiktsyogan fortsätter online. Här kan ni läsa mer om det. 

 

Vill du fortsätta följa mig rekommenderar jag min instagram  – kan lova en del hudvårdstips, yoga och annat grönt där – men jag kommer också att gästblogga hos min kompis Agneta på Skönhetsredaktörerna

🌸 Önskar er alla allt gott och ha en riktigt skön sommar! 🌸

Här hittar ni mig numera. 🌟

Recension

Ansiktsvård från Weleda – Firming

Inlägget innehåller reklamlänk till Naturligt Snygg.

 

Ekologisk ansiktsvård. Weleda är ju ett klassiskt ekomärke med ett stort sortiment av produkter. Mina favoriter från märket tillhör kroppsvården som erbjuder massor av väldoftande alternativ. Det var länge sen jag testade något för ansiktet.

Här är en serie för mogen hud, Firming, som ska verka uppstramande, och det kanske den faktiskt gör, jag tycker det är lite svårt att se.

Men overall har jag riktigt fin hud just nu, och den här serien känns riktigt bra! Det är ett prisvärt kit för dig som letar efter ansiktsvård som verkligen återfuktar huden, som jobbar på de tunna torrhetslinjerna. Jag gillar att köra serum och ansiktskräm ihop, de är ju framtagna för att verka tillsammans och det är kul att se att det ger resultat.

 

Weleda, Firming Day Cream, 40 ml, 299 kronor. Den här glasburken innehåller en dagkräm som doftar ganska mycket, sötsyrligt som Weledas produkter ofta gör, och jag måste säga att jag tycker doften är lite daterad. Men den dunstar också snabbt, så det är egentligen inget problem.

Krämen är lätt i känslan, men samtidigt fast och den går lätt in i huden. Jag använder den över serumet, och först känns den verkligen uppstramande, och även återfuktande, men trots det så känns den ändå lite för “tunn”.

Jag hade nog önskat mig lite mer “fett” eller någon ännu djupare återfuktande känsla, åtminstobe under våren. Nu när det har varit så himla varmt har den funkat bättre. Men den gör sitt jobb, för huden känns mjuk och spänstig under dagen, (märk väl att jag har essence och serum under). När det gäller firming-egenskaperna, att den ska strama upp huden så tycker jag att det främst känns, det är inte lika lätt att se det med blotta ögat. (Min ansiktsyoga lär ju vara en del av svaret här också.) Den här dagkrämen är bra, men når inte upp till högsta betyg. Betyg: 4/5. 

 

Weleda, Firming Night Cream, 40 ml, 329 kronor. Nattkrämen kommer i samma burk – det gäller att vara noga på kvällen och ha glasögonen på sig när man gör sin hudvårdsrutin! – och har samma doft men en lite annan känsla. Nu kommer det lite tyngre artilleriet fram!

Den här nattkrämen gillar jag. Den är lite fetare, lite rikare och den vårdar huden jättefint på natten. Man känner när man först applicerar serumet att den kapslar in allt gött och verkar under natten. Uppstramande? Kanske det. Men framförallt återfuktande, mjukgörande och vårdande! Betyg: 4,5/5.  

 

Weleda, Firming Face Serum, 30 ml, 369 kronor. Serumet kommer i en glasflaska med pipett och serumet är som en vitaktig lös emulsion. Den är lätt att klappa in i huden och har den där sötsyrliga doften, men man anar också en hint av alkohol (används som konserveringsämne, torkar inte ut huden). Jag tycker att serumet verkligen gör sitt jobb, det öser in fukt i huden, gör huden mjukare och smidigare, och tja, banne mig om det inte känns som att huden liksom stramas upp. Betyg: 4,5/5.

Relaterade Produkter

Recension

Bästa bronzer – mina favoriter

 

Inlägget innehåller reklamlänkar till Naturligt Snygg, Boozt, Lyko, Manasi 7, Idun Minerals. 

 

Naturlig bronzer / solpuder. Jag brukar använda bronzpuder istället för rouge, men jag kan också ta en gles större borste och applicera bronzingpuder på nyckelbenen för lite extra glow. Jag gillar både matta och glowiga solpuder och med de matta kan man ju också contoura ansiktet lite. Här är de naturliga och ekologiska bronzers som har fått 5 och 4,5 i betyg av mig genom åren. 

Bäst i test: bronzer & solpuder

manasi 7 bronzer

Manasi 7, Strobelighter Elysian.  Krämig highlighter i burk, som har en bronzig färg – funkar absolut som bronzer! Burken är tung och lyxig och själva krämen är ganska fast. Ganska ljus nyans, halvgenomskinlig, “milt” pigmenterad med otroligt fint skimmer. Bra hållbarhet, den är inte så fet, utan sitter bra på huden. Det är en multiprodukt – kan användas som ögonskugga, highlighter eller blandas med läppfärgen. Betyg: 5/5. 

RMS-Beauty-buriti-bronzer-600x600

RMS Beauty, Buriti Bronzer. Det här lilla rackaren är så mångsidig! Det är en krämbaserad bronzer som är väldigt lätt att dutta ut på kinderna. Den går åt kall brun, alltså inte varm eller åt det orange hållet. Den har mycket härligt skimmer i sig, utan att partiklarna är för stora. Den kan också användas som ögonskugga, som highlighter och som läppgucka! Lätt att ha med i handväskan och sen älskar jag ju de här söta burkarna i frostat glas. Betyg: 5/5. 

inika_bronzer

Inika, Baked Mineral Bronzer, Sunkissed. Inikas bakade bronzer kommer i två nyanser, denna är den ljusaste och den passar mig perfekt! Otroligt finfördelat, lätt att borsta in i huden och supermjukt, liksom silkeslent i formulan. Inga synliga skimmerpartklar men ger en snygg hint av lyster i huden.  Otroligt dryg, dammar inte och dosan är smidig med magnetiskt lock. Så otroligt användbar! Betyg: 5/5. 

lilylolo_bronzed illuminator

Lily Lolo, Illuminator, Bronzed. Egentligen ingen riktig bronzer, utan en highlighter i bronzig färg. Skimrar fint, utan stora glitterpartiklar och ger superfin lyster! På en person som har brunare hud är detta en jättefin highlighter, men för en blekfis som mig är detta snarare en multiprodukt; highlighter, bronzer och ögonskugga i ett. Enkel att jobba med, ger otroligt fin lyster och känns väldigt somrig! Betyg: 5/5. 

zuii_bronzer4

Zuii Organic, Flora Powder Contour Bronzer, Jupiter. Matt, sammetslen och satin känsla, men inget synbart skimmer. Otroligt fin finish på huden. Ljust brun nyans som är lite kallare, men som ändå på huden blir tydligt bronzig utan att bli orange eller röd. Helt enkelt perfekt solskysst! Jättefina och bra, hållbara pigment. Har en fin tydlig doft av rosor som verkligen adderar en känsla av lyx, på ett härligt sätt! Dryg och dessutom har den ett riktigt bra pris. Älskar! Betyg: 5/5. 

dr hauschka_bronzing tint

Dr Hauschka, Translucent Bronzing Tint. Fin glasflaska med fin guldpump (älskar Dr Hauschkas guldpumpar!) och häri finns en flytande, men inte rinnande, lotion som är mörkbrun. Den här blir inte så mörkbrun på huden, utan den är translucent och blir halvgenomskinlig, den liksom tunnas ut när man smörjer ut den. Kvar lämnas en vacker solbrunbronzig nyans – så snyggt! Instant solbränna! Den här verkar också återfuktande på huden, känns liksom skön och behaglig. Ger också en fin lyster, men innehåller inga glitterpartiklar. Betyg: 5/5. 

 

sun_kissed

Maria Åkerberg, Compact Powder Sun Kissed. Ganska tjock dosa som gömmer ett underfack med en smart puff och en spegel i locket. Detta är en ljusbrun bronzer med mjuk bronzig hint och som bjuder på lite satin lyster. Inga synliga glitterpartiklar utan ger mer ett härligt glow. Ger huden en jättefin solkysst färg som gör att man ser otroligt fräsch ut på ett kick! Bra pigment och dammar inte. Betyg: 5/5. 

estelle_bronzer

Estelle & Thild, Healthy Glow Sun Powder, Sheer Shimmer. Fin ljus nyans med ganska mycket skimmer. Den här är snygg när man “har fått färg”, och den passar perfekt som rouge på sommaren. Glammig och festlig och perfekt för att förhöja sommarens solkyssta look. Detta solpuder har jättebra pigment, lätt att bara borsta på kinderna, använda – bara att svepa med borsten på kinderna så har man gått från grå till glow på ett kick. Betyg: 4,5/5. 

drhauschka_bronzer

Dr Hauschka, Bronzing Powder 01. Detta är en klassiker som jag har använt i säkert 10 år. Det kompakta pudret är matt, och innehåller alltså inget skimmer. Och det kan vara riktigt bra, när man bara vill ha lite brunare ton, men inte vill ha något glow. Funkar också att contoura med, för er som är haj på det. Den har bra pigment, bra hållbarhet och går kanske en anings åt rosa/aprikos. Betyg: 4,5/5. 

 

Idun, Pressed Bronzer, Midnattsol. Går åt lite rosa och ger verkligen färg åt kinderna med härligt satin skimmer. Rikt pigmenterad, man behöver inte mycket för att det ska ge mycket färg. Bra hållbarhet också. Denna passar utmärkt på kinderna och nästippen när man fått lite färg och ser både naturlig och glammig ut samtidigt. Innehåller inga konstigheter, bara naturliga ingredienser. Betyg: 4,5/5. 

 

Här hittar du några produkter som ger dig glow!

Tre produkter som fixar ditt glow!

 

Relaterade Produkter

Recension

Bästa ekologiska solskydd – mina favoriter för kroppen

Inlägget innehåller reklamlänkar till Naturligt Snygg, Jordklok & Ecco Verde. 

 

Bästa ekologiska solskydd? Här hittar ni alla klimatsmarta solskydd utan hormonstörande ämnen som jag gillar bäst! Mineralsolskydd. Fysikaliskt solskydd. Naturlig solskyddskräm. Korallvänlig/korallsäker solkräm. Mineralbaserad spf. Solkräm med mineralfilter. Miljövänliga solkrämer. Solskyddsmjölk med partikelfilter. Sololja med spf. Kemikaliefri solkräm. Solskydd utan hormonstörande kemikalier. Grymma solskydd helt enkelt – för hela kroppen, utan att skada vattenmiljön och som passar för hela familjen.

UPPDATERAD LISTA! 

Bäst i test: ekologiskt solskydd för kroppen:

beachkind_spf

Beachkind, Natural Sunscreen, SPF 30, 50 ml.  Svenskt solskydd! Den här solkrämen – som doftar ljuvligt – kommer i en flaska med airless pump. Krämen är lätt att applicera, lämnar inga hinnor och absorberas bra i huden. Klibbar inte och blir heller inte för kladdig, däremot känns huden återfuktad. Dte blir högsta betyg för det här solskyddet som också känns väldigt skyddande.

algamaris_solskydd

Alga Maris, Sol Spray, SPF 30, 100 ml.  Tuben till höger innehåller en lättare solmjölk som sprayas ut, medan flaskan till vänster är mer krämig och tjockare. Jag gillar tuben med mjölken bäst, men använder gärna båda! Solsprayen doftar riktigt fräscht och gott, har bra solskyddseffekt och är enkelt och smidig att applicera. Lämna inga hinnor, är vattenresistent och verkar återfuktande. Naturligt certifierad, ej miljöskadlig och utan nanopartiklar. (Det gäller alla solskydd jag listar!)

bioregena_solskydd

Bioregena, Sunscreen Lotion Spf 30. Den här tuben har en praktisk pump som man sprejar ut solkrämen med. Sollotionen är lätt, mer som en mjölk i konsistensen och den doftar riktigt trevligt! Väldigt lätt att massera in i huden och lämnar inga vita hinnor. Känns trevlig på huden och återfuktar den samtidigt som den skyddar. Tål ett bad, men jag föredrar att man applicerar mer efter bad. Passar hela familjen, och fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Otroligt bra!

patyka_solskydd

Patyka, Body Sun Spray, SPF 30. Smidig tub med sprayfunktion som sprayar ut en lättare solmjölk. Har en superhärlig doft som för tankarna till sommarlov. Lätt att smörja in i huden, lämnar inga hinnor och känns enbart skön och återfuktande på huden. En favorit!

Patyka, Body Sun Spray, SPF 50.  Samma typ av solskydd fast med spf 50. Och den är grym – har aldrig varit med om ett solskydd på SPF 50 som är så lätt och smidigt att massera ut i huden. Ljuvlig doft, sitter bra på huden utan att kännas klibbigt eller kladdigt. Patykas solskydd är mineralbaserat, säkert för den marina miljön, utan nanopartiklar och dessutom vattenresistent allihop.

madara_spf1

Madara, Antioxidant Sunscreen, SPF 30, Body, Hands and Face. Smidig tub med solkräm som är lätt men ändå en fast. Lätt att applicera, masseras in i huden utan problem och lämnar inga vita hinnor. Har en härlig doft och känns riktigt bra på huden. Och jag är extra förtjust i att man kan ha den till ansiktet och hela kroppen. Madara har verkligen lyckats ta fram grymma solskydd!

Biosolis, Sun Spray SPF 30. Den här sprayen med solskydd är lätt, nästan rinnig som en mjölk och den har en söt och blommig doft. Lätt att smörja in, lämnar inga vita hinnor och återfuktar huden riktigt fint. Ger huden en fin glow! Fri från nanopartiklar och miljö- och hälsoskadliga kemikalier och certifierad enligt CosmeBio.

acorelle-spf

Acorelle, Sun Spray, spf 30. Smart tub med spray som gör det lätt att komma åt produkten. Solskydd i lätt krämform, nästan lite som en mjölk. Doftar milt och fräscht, lätt att smörja in, lämnar inga vita hinnor om man arbetar in den. Klarar ett dopp i poolen och innehåller inga nanopartiklar. Certifierad enligt CosmeBio. Funkar också på ansiktet.

bioregena_solskydd

Bioregena, Sunscreen Balm SPF 50.  Fast solkräm utan doft som kräver att man smörjer ordentligt. Funkar alldeles utmärkt, känns bra på huden utan att det blir alldeles fett eller blankt. Man får visst en del lyster, håller huden ordentligt återfuktad och det skyddar utmärkt!

Bioregena, Sunscreen Oil SPF 15.  Sololja med spf som doftar härligt, somrigt och också lite exotiskt. Lätt att smörja in – men undvik vita kläder/badkläder, eftersom den kan färga av sig. Jag gillar oljor så denna passar mig bra. Huden blir inte glansig och oljig, utan enbart mjuk och smidig.

Biosolis spf 50

BioSolis, Sun Spray, spf 50 + Perfekt i början av solsemestern eller i Alperna där vi använt den.  Smidig sprayfunktion och ut kommer en lättflytande ljusgul solmjölk. Den är lätt att massera in i huden och lämnar då inga hinnor. Skyddar riktigt bra och doften jordig och blommig, lite konstig men funkar. Gillar!

sunspray_eco cosmetics

Eco Cosmetics, Sunspray SPF 50, Q10 Toned. Den vänstra av dessa tuber från tyska märket Eco Cosmetics är verkligen värd att testas. Solskydd med smidig tub med sprayfunktion och ur den här kommer en tonad lätt mjölk. Otroligt smidig att massera in i huden och den liksom smälter in, färgmässigt. Känns mycket behaglig och ger huden fukt. Dessutom har den en lätt skimmer som blir väldigt snygg på huden.

Läs mer – mina bästa solskydd för ansiktet: 

Bäst i test: solskydd för ansiktet

Därför undviker jag kemiska solskydd – särskilt till barnen

 

Relaterade Produkter