Ljuva glutenfria bagels med jordgubbar och kiwi
Dessa ljuva glutenfria bagels! Serverade med krämig fet kokosmjölk, jordgubbar och kiwi på. Receptet är baserat på mitt första bagelrecept (klick), men med lite andra mjölsorter och smaksättning.
Ingredienser ca 5-6 st bagels
2 ägg + 1 ägggula, vispade luftigt
1 äggvita, vispad till ett hårt vitt skum
2 dl valfri mjölk, t.ex havre – eller mandelmjölk
1 tsk äppelcidervinäger alt. vitvinsvinäger, kan uteslutas
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl rismjöl, kan ersättas med ytterligare 1/2 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa örtsalt
Vallmofrön att toppa med
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225C.
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa därefter äggen luftiga och äggvitan till ett hårt skum.
Blanda äggen (inte äggvitan) tillsammans med dom torra ingredienserna, äppelcidervinägern och mjölken.
Vänd sedan till sist ner äggvitan. Låt stå i 3-5 minuter.
Fukta händerna i kallt vatten och forma därefter en lång ”brödkorv” som du formar till en bagel och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med vallmofrön.
Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna på galler innan servering.
Rosta gärna i en stekpanna innan servering!
SERVERINGSFÖRSLAG
Jag hade fet, krämig kokosmjölk, jordgubbar, kiwi och lite örtsalt på mina mackor.
FÖRVARING & HÅLLBARHET
Förvaras i kylskåp, håller sig fräscha och fina i upp till en vecka. Värm på för nybakad känsla.
FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri och mejerifri.
FÖR MER BAGELINSPIRATION, SE ÄVEN:
Bagels med svartpeppar och timjan, serverade med avokado och stekt ägg (klick)