Lyxig och krämig varm choklad med cashewnötsmör
I dag har jag lite sjukstuga här hemma, vaknade hängig imorse så lyxar med denna krämiga varma chokladdryck med cashewnötsmör i och hoppas den ska motverka att en eventuell förkylning bryter ut. Den blev så makalöst god verkligen. Älskar konsistensen framförallt. Jag har varit sugen på varm choklad ända sedan min syster Evelina la upp ett blogginlägg med just varm choklad. I dag kändes som en bra dag för att slå slag i saken! Gillar ni varm choklad? Prova denna i så fall, jag lovar att ni inte blir besvikna.
INGREDIENSER
Ger allt mellan 1-4 portioner beroende på hur chokladsugen en är, den är ganska mäktig
2 dl fet kokosmjölk, jag använde garants rosa i tetra
2 dl vatten
2 msk cashewnötsmör
1 msk agave sirap, , alt. annan valfri flytande sötning, mer eller mindre efter behag
1 nypa flingsalt
1 nypa chiliflingor, kan uteslutas
1 msk proteinpulver, jag använde hampaprotein med vaniljsmak, kan uteslutas
3 msk kakaopulver, gärna rå kakao
2 urkärnade dadlar
TOPPING
Riven choklad
Kakaopulver
Chiliflingor
Kokosgrädde*
GÖR SÅ HÄR
Rör ihop kokosmjölk, vatten och kakao i en kastrull på medelvärme tills kakaopulvret har löst upp sig och vätskan blivit så varm som du vill ha den. Ha sedan i kokosmjölk – och kakaoblandningen i en mixer med resterande ingredienser och mixa tills du har en slät och krämig chokladdryck. Om du vill kan du även använda stavmixer direkt i kastrullen. Toppa eventuellt med riven choklad, chiliflingor och kakaopulver, det ger en extra lyxig känsla men det gör inget om du skippar det. Hoppas du ska tycka om den lika mycket som jag gjorde!
FRI FRÅN
Denna varma choklad är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och kan göras utan nötter genom att t.ex använda solroskärnesmör istället för cashewnötsmör.
*Kokosgrädde är det översta krämiga lagret i fet kokosmjölk, använd alltså inte vattnet i botten.