Glutenfri ravioli med gräddig tomatsås och morotsbacon
Denna magnifika glutenfria ravioli med gräddig tomatsås och morotsbacon blev till efter att vi besökt gårdagens Skördemarknad på Tjärnvik Gård. Jag köpte nämligen massa smarriga nyskördade grönsaker där, bland annat orangea tomater och morötter. Som sedan fick agera huvudroll i gårdagens lunch! Se recepten längre ner i inlägget.
GRÄDDIG TOMATSÅS
ca 500g tomater
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 1 tsk honung
Lite citronsaft
En skvätt havregrädde eller kokosgrädde
Örtsalt
Svartpeppar
Chiliflingor
Kokosolja att steka i
Basilika & parmesanost till servering
MOROTSBACON
RAVOIOLI
Jag använde en glutenfri färdig färskpasta i form av ravioli, vilken annan pasta som helst funkar också
GÖR SÅ HÄR
1. Gör i ordning morotsbaconet enligt receptet.
2. Hacka lök och vitlök och stek sedan på medelvärme i kokosolja tills dom mjuknat. Se till att ha lagom temperatur så löken inte bräns. Rör ofta.
3. Skär tomtarena i klyftor eller bitar och lägg i stekpannan. Salta och peppra. Ha i honung och lite citronsaft. Låt stå och puttra tills tomaterna mjuknat.
4. Koka upp pastavattnet och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Ha i en skvätt havregrädde i tomatsåsen och smaka av.
6. Lägg upp pasta och gräddig tomatsås på en tallrik. Toppa med morotsbacon, basilika och parmesanost.
Smaklig måltid!
FRI FRÅN
Glutenfri, raffinerat sockerfri.