{"id":12792,"date":"2015-08-25T06:00:29","date_gmt":"2015-08-25T04:00:29","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=12792"},"modified":"2019-02-12T20:01:31","modified_gmt":"2019-02-12T18:01:31","slug":"ljuva-glutenfria-bagels-med-jordgubbar-och-kiwi-pa","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2015\/08\/25\/ljuva-glutenfria-bagels-med-jordgubbar-och-kiwi-pa\/","title":{"rendered":"Ljuva glutenfria bagels med jordgubbar och kiwi"},"content":{"rendered":"
<\/a><\/a><\/a> <\/a> <\/a>Dessa ljuva glutenfria bagels! Serverade med kr\u00e4mig fet kokosmj\u00f6lk, jordgubbar och kiwi p\u00e5. Receptet \u00e4r baserat p\u00e5 mitt f\u00f6rsta bagelrecept (klick)<\/a>,\u00a0<\/em>men med lite andra mj\u00f6lsorter och smaks\u00e4ttning.<\/p>\n 2 \u00e4gg + 1 \u00e4gggula, vispade luftigt<\/em> 1\/2 dl kokosmj\u00f6l Vallmofr\u00f6n att toppa med<\/p>\n S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225C. Jag hade fet, kr\u00e4mig kokosmj\u00f6lk, jordgubbar, kiwi och lite \u00f6rtsalt p\u00e5 mina mackor.<\/p>\n F\u00f6rvaras i kylsk\u00e5p, h\u00e5ller sig fr\u00e4scha och fina i upp till en vecka. V\u00e4rm p\u00e5 f\u00f6r nybakad k\u00e4nsla.<\/p>\n Glutenfri, raffinerat sockerfri och mejerifri.<\/p>\n Bagels med svartpeppar och timjan, serverade med avokado och stekt \u00e4gg (klick)<\/a><\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Dessa ljuva glutenfria bagels! Serverade med kr\u00e4mig fet kokosmj\u00f6lk, jordgubbar och kiwi p\u00e5. Receptet \u00e4r baserat p\u00e5 mitt f\u00f6rsta bagelrecept (klick),\u00a0men med lite andra mj\u00f6lsorter och smaks\u00e4ttning. Ingredienser ca 5-6 st bagels 2 \u00e4gg + 1 \u00e4gggula, vispade luftigt 1 \u00e4ggvita,\u00a0vispad till ett h\u00e5rt vitt skum 2 dl valfri mj\u00f6lk, t.ex havre – eller mandelmj\u00f6lk 1 tsk \u00e4ppelcidervin\u00e4ger alt. vitvinsvin\u00e4ger, kan uteslutas 1\/2 dl kokosmj\u00f6l… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30778,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[235,74,30],"tags":[1516],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12792"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=12792"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/12792\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30778"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=12792"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=12792"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=12792"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}Ingredienser ca 5-6 st bagels<\/strong><\/h3>\n
\n1 \u00e4ggvita,\u00a0vispad till ett h\u00e5rt vitt skum<\/em>
\n2 dl valfri mj\u00f6lk, t.ex havre – eller mandelmj\u00f6lk<\/em>
\n1 tsk \u00e4ppelcidervin\u00e4ger alt. vitvinsvin\u00e4ger, kan uteslutas<\/em><\/p>\n
\n1\/2 dl bovetemj\u00f6l
\n1\/2 dl rismj\u00f6l, kan ers\u00e4ttas med ytterligare 1\/2 dl bovetemj\u00f6l<\/em>
\n1 dl mandelmj\u00f6l
\n2 msk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver
\n1 nypa \u00f6rtsalt<\/p>\nG\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R
\n<\/strong><\/h3>\n
\nBlanda alla torra ingredienser.
\nVispa d\u00e4refter \u00e4ggen luftiga och \u00e4ggvitan till ett h\u00e5rt skum.
\nBlanda \u00e4ggen (inte \u00e4ggvitan) tillsammans med dom torra ingredienserna, \u00e4ppelcidervin\u00e4gern och mj\u00f6lken.
\nV\u00e4nd sedan till sist ner \u00e4ggvitan. L\u00e5t st\u00e5 i 3-5 minuter.
\nFukta h\u00e4nderna i kallt vatten och forma d\u00e4refter en l\u00e5ng \u201dbr\u00f6dkorv\u201d som du formar till en bagel och l\u00e4gger p\u00e5 en pl\u00e5t med bakpl\u00e5tspapper. Toppa med vallmofr\u00f6n.
\nGr\u00e4dda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. L\u00e5t svalna p\u00e5 galler innan servering.
\nRosta g\u00e4rna i en stekpanna innan servering!<\/p>\nSERVERINGSF\u00d6RSLAG<\/strong><\/h3>\n
F\u00d6RVARING & H\u00c5LLBARHET<\/strong><\/h3>\n
FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n
F\u00d6R MER BAGELINSPIRATION, SE \u00c4VEN:<\/strong><\/h3>\n