{"id":29054,"date":"2016-08-20T06:00:33","date_gmt":"2016-08-20T04:00:33","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/?p=29054"},"modified":"2016-11-06T19:14:16","modified_gmt":"2016-11-06T17:14:16","slug":"vegetarisk-hemgjord-korv-och-glutenfritt-fluffigt-saftigt-korvbrod","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/08\/20\/vegetarisk-hemgjord-korv-och-glutenfritt-fluffigt-saftigt-korvbrod\/","title":{"rendered":"Vegetarisk korv och glutenfritt fluffigt, saftigt korvbr\u00f6d"},"content":{"rendered":"

\"_MG_9830_liten\"\"_MG_9804_liten\" \"_MG_9825_liten\" \"_MG_9895_liten\"\"_MG_9900_liten\" \"_MG_9941_liten\"<\/p>\n

Godmorgon l\u00f6rdag! Mysiga h\u00f6stdagar med korvgrillning i skogen b\u00f6rjar n\u00e4rma sig. \u00c4ven om det kanske \u00e4n s\u00e5 l\u00e4nge \u00e4r mer svala sensommarkv\u00e4llar med korvgrillning som h\u00e4grar s\u00e5 l\u00e4ngtar jag faktiskt lite till h\u00f6sten.\u00a0Oavsett s\u00e5 \u00e4r dessa fluffiga glutenfria korvbr\u00f6d och krispig kik\u00e4rtskorvar alldeles underbart goda. Korvbr\u00f6det \u00e4r glutenfritt, raffinerat sockerfritt och mejerifritt och\u00a0kan enkelt g\u00f6ras utan n\u00f6tter. Korven \u00e4r vegetarisk. vegansk, glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan \u00e4gg och utan n\u00f6tter. B\u00e5da recepten \u00e4r otroligt enkla och g\u00e5r snabbt att g\u00f6ra. Here we go!<\/p>\n

KORVBR\u00d6D<\/strong><\/p>\n

Receptet ger ca 8-10 korvbr\u00f6d beroende p\u00e5 hur stora du g\u00f6r dom<\/em><\/p>\n

3 \u00e4gg, vispade luftiga<\/em>
\n2 dl valfri mj\u00f6lk, jag anv\u00e4nde havremj\u00f6lk<\/em>
\n1\/2 dl kokosmj\u00f6l, alt. sesammj\u00f6l<\/em>
\n1 dl teffmj\u00f6l, alt. bovete \u2013 eller quinoamj\u00f6l<\/em>
\n1 dl fiberfin, kan bytas ut mot potatismj\u00f6l alt. 1\/2 dl kik\u00e4rts – eller linsmj\u00f6l<\/em>
\n1 1\/2 msk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver
\n1 nypa \u00f6rtsalt<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R
\n<\/strong>S\u00e4tt ugnen p\u00e5 250C.
\nBlanda alla torra ingredienser.
\nVispa \u00e4ggen och blanda tillsammans med mj\u00f6lken i dom med dom torra ingredienserna till en sl\u00e4t och j\u00e4mn smet. L\u00e5t st\u00e5 i 10-15 min.
\nL\u00e4gg ett bakpl\u00e5tspapper p\u00e5 en pl\u00e5t. Smeten ska nu vara s\u00e5 tjock att du med fuktade h\u00e4nder kan forma ca 8-10 st korvbr\u00f6d som du l\u00e4gger p\u00e5 pl\u00e5ten.
\nS\u00e4nk ugnen till 200C och s\u00e4tt in br\u00f6den. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen i 20-30 minuter eller tills br\u00f6den har en gyllene yta och \u00e4r \u201dstumma\u201d n\u00e4r du k\u00e4nner p\u00e5 dom.
\nF\u00f6r att se bilder p\u00e5 hur smeten ska se ut samt hur du formar br\u00f6den, se det h\u00e4r inl\u00e4gget (klick).<\/em><\/a><\/p>\n

TIPS:<\/strong> B\u00f6r g\u00e5 bra att g\u00f6ra br\u00f6den med chia\u00e4gg. 1 h\u00f6ns\u00e4gg = blanda 1 msk chiafr\u00f6n med 3 msk vatten till en gel\u00e9liknande massa. Konsistensen kanske inte blir lika fluffig men det b\u00f6r h\u00e5lla ihop lika bra. Det g\u00e5r bra att byta ut mj\u00f6lsorterna i receptet mot det du har hemma, om du g\u00f6r det s\u00e5 testa dig fram till en konsistens som g\u00e5r enkel att forma br\u00f6d av n\u00e4r smeten har sv\u00e4llt f\u00e4rdigt.<\/p>\n

KIK\u00c4RTSKORVAR<\/strong><\/p>\n

Ingredienser 8-12 korvar beroende p\u00e5 hur stora du g\u00f6r dom<\/em><\/p>\n

3 msk chiafr\u00f6n + 2 dl vatten + 1 msk fiberhusk, blanda ihop och l\u00e5t st\u00e5<\/em><\/p>\n

1 dl vatten
\n6 dl kokta kik\u00e4rtor
\n1 vitl\u00f6ksklyfta
\n2-3 tsk \u00f6rtsalt, mer eller mindre efter behag. Kom ih\u00e5g att justera m\u00e4ngden om du anv\u00e4nder ett annat salt \u00e4n \u00f6rtsalt.<\/em>
\n1 – 1 1\/2 tsk curry
\n1\/2 tsk torkat timjan
\n1 nypa gurkmeja, f\u00f6r f\u00e4rgens skull, kan uteslutas<\/em>
\n1 tsk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n4 msk citronsaft, mer efter behag<\/em>
\nN\u00e5gra varv med svartpepparkvarnen<\/p>\n

Kokosolja att steka i, annat valfritt matfett g\u00e5r ocks\u00e5 bra<\/em><\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong>
\nBlanda ihop chiafr\u00f6 – , vatten och fiberhuskblandningen. N\u00e4r den har f\u00e5tt st\u00e5 till en tjock gel\u00e9aktig massa l\u00e4gger du den i en mixer tillsammans med \u00f6vriga ingredienser.\u00a0Mixa p\u00e5 h\u00f6gsta fart till en sl\u00e4t smet. Smaka av.\u00a0L\u00e5t smeten st\u00e5 och sv\u00e4lla i 5-10 minuter.
\nFukta sedan h\u00e4nderna i kallt vatten och forma korvar till den storlek du \u00f6nskar (se exempelbild h\u00f6gre upp i inl\u00e4gget).
\nHetta upp en stekpanna till max och ha i rikligt med kokosolja. S\u00e4nk sedan till medelh\u00f6g v\u00e4rme. L\u00e5t korven f\u00e5 en krispig yta p\u00e5 den sida den ligger p\u00e5 innan du v\u00e4nder den till n\u00e4sta sida (se exempelbild h\u00f6gre upp i inl\u00e4gget), v\u00e4nd f\u00f6rsiktigt, den \u00e4r lite sk\u00f6r vid f\u00f6rsta v\u00e4ndningen. Stek hela korven runt tills den har den yta du \u00f6nskar.<\/p>\n

TIPS:<\/strong> Det \u00e4r perfekt att f\u00f6rsteka korven hemma f\u00f6r att sedan ta med den ut vid n\u00e4sta korvgrillningsutflykt och v\u00e4rma p\u00e5 den p\u00e5 grillen d\u00e5.<\/p>\n

TILLBEH\u00d6R
\n<\/strong><\/p>\n

Jag hade Steviaketchup, Johnnys senap, persilja, gr\u00e4sl\u00f6k och en saltgurka – och majon\u00e4sr\u00f6ra som jag hade f\u00f6ljande i: majon\u00e4s, hackad saltgurka, curry, cayennepeppar, en gnutta agave sirap.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Godmorgon l\u00f6rdag! Mysiga h\u00f6stdagar med korvgrillning i skogen b\u00f6rjar n\u00e4rma sig. \u00c4ven om det kanske \u00e4n s\u00e5 l\u00e4nge \u00e4r mer svala sensommarkv\u00e4llar med korvgrillning som h\u00e4grar s\u00e5 l\u00e4ngtar jag faktiskt lite till h\u00f6sten.\u00a0Oavsett s\u00e5 \u00e4r dessa fluffiga glutenfria korvbr\u00f6d och krispig kik\u00e4rtskorvar alldeles underbart goda. Korvbr\u00f6det \u00e4r glutenfritt, raffinerat sockerfritt och mejerifritt och\u00a0kan enkelt g\u00f6ras utan n\u00f6tter. Korven \u00e4r vegetarisk. vegansk, glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri,… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":15325,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[235,30,33,34,35,36,38,1,39,40,42,44],"tags":[1056,180,181],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29054"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=29054"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29054\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/15325"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=29054"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=29054"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=29054"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}