Gjelina
En av mina favoriter i Venice är Gjelina borta på Abbot Kinney och har så varit sedan starten för kanske fem eller 6 år sen. Maten dom serverar andas kreativitet och nytänk och sen att dom ändrar menyn efter vad som finns i säsong gör bara saken bättre. Här VET man att det är dagsplockat. Här VET man att ALLT smakar gudomligt. Grabben bakom Gjelina är cool och storyn bakom är så fin. Den ska ni få en vacker dag.
I bild: Hörnet Abbot och Millwood – En utsökt tallrik med grilled asparagus, mustard greens, crispy egg and pancetta vinaigrette – Thai snapper with lime caviar, blood orange, horseradish and chive – Mätta middagsgäster. Vi åt lite annat också, som en god nektarin och burrata grej som dom alltid har när det är säsong, som nu. Jag brukar göra något liknande hemma faktisk. Såhär: Skölj några nektariner och skär i halvmånar, placera på skärbräda, snitta burrata och låt den rinna över nektarinhalvorna, bryt några kvistar färsk basilika och drissla med en god balsamic. Jag har en gjord på granatäpple som är lagom söt och passar perfekt till osten.
I love everything about Gjelina. It has always been my first choice in Venice. Nothing can ever go wrong with fresh local ingredients and a creative and fun menu that changes after what’s in season. Look at the greens grilled asparagus with the crispy egg, how good? And the thai snapper sashimi? I know! It’s great that they have a take away with at least some of the stuff ready to go.