Grillad persikosallad, för att göra sommaren komplett.
Grillad persikosallad. Finns det något godare än en perfekt mogen persika? Nu är jag tillbaka i L.A och det fullkomligt svämmar över med stenfrukter på alla farmers markets. Nu till grillsäsongen så kan jag verkligen tipsa om att grilla både persika och nektarin och slänga på en sallad. Som den här godingen till exempel.
Grillad persikosallad
2-3 nävar ruccula
3-4 persikor, skivade
1 charlottenlök, smalt strimlad
1/2 dl ost, exempelvis chevre eller feta
1 dl pekannötter
Citrondressing
juicen från 1 citron
1/2 dl oliv olja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Lägg ingredienserna till dressingen i en mixer och mixa någon minut. Klar!
Lägg rucculan i en stor skål, tillsätt pekannötter, charlottenlök och ost. Låt stå medan du förbereder persikorna.
Grilla persikorna i 2-3 minuter på varje sida. Lägg ner i skålen och häll över dressingen. NJUT!
Receptet kommer från Sweet Laurel.