Krämig Pasta Alfredo på nyttigt vis
Krämig Pasta Alfredo med såsen gjord på blomkål. Japp, det går faktiskt och det blir riktigt gott också. Ibland blir man sugen på pasta med krämig sås, även fast man inte vill köpa hela gräddekonceptet, och då kan det sitta fint med en sås gjord på blomkål och mandelmjölk istället. Mums filibabba, säger jag.
Till 2-3 portioner behöver du:
3 vitlöksklyftor
8 dl blomkålsbuketter (ungefär 1 litet blomkålshuvud)
Mungbönsfettuccine, eller annan valfri glutenfri pasta
1 dl mandelmjölk
1 msk citronjuice
2 tsk näringsjäst, eller mer efter smak (ger en ostig feeling)
1 tsk lökpulver, eller mer efter smak
basilika
havssalt och svartpeppar
Såhär gör du:
Skiva vitlök och bryn i olivolja tills den är gyllene. Koka valfri pasta enligt anvisningen på förpackningen, häll av vattnet. Lägg blomkålen i mixern tillsammans med vitlök, mandelmjölk och citronjuice och mixa till ett slätt mos. Smaksätt med näringsjäst, lökpulver, havssalt och peppar. Häll över blomkålsmoset i en kastrull och värm upp i någon minut. Lägg upp pastan på ett stort fat, häll blomkålsmoset över och garnera med basilika och svartpeppar.