Weleda Weather Protection Cream. Till er därhemma som får utstå höst- och vinterrusket lite mer än oss här borta i Kalifornien. Solen strålar här, men när regnet kommer, då kommer de bitande havsvindarna och då vill jag ta hand om Kalles kinder och skydda dem från att bli torra och fnasiga. Weledas Calendula Weather Protection gör jobbet. Den ser till att mjukgöra, skydda och lugna bebisars och barns känsliga hy. Jag önskade att jag hade krämen tillgänglig när jag var hemma i Sverige förra året i April, när det var riktigt bitande kallt. Kalles stackars kinder blev så torra och röda. Han var ju så liten då och ännu inte van vid kyligt väder och iskalla vindar. En underbar kräm, är vad det är.
Raw choklad. Kan raw choklad vara bland det bästa som finns? Ja, det kan det banne mig vara. Jag frossar i raw choklad hela tiden, får inte nog och det bästa av allt är att det är nyttigt. Det här är kakaobönor som man gör rå choklad av. Det är bönorna som finns i själva kakaofrukten, som ser ut såhär (nedan). Det rymmer ca 50 st bönor i en frukt, som liknar en mindre baseboll i utseendet och som växer direkt på kakaoträdets stam och grenar. De här bönorna är PROPPADE med antioxidanter och andra näringsämnen och kan ätas råa, så som vi ser dem på den övre bilden.
Det är från de här kakaobönorna all choklad vi äter är gjord av. Den choklad som de flesta av oss är vana vid och som vi alla växt upp med, är exempelvis mjölkchoklad. Då rostas bönorna i höga temperaturer vilket ändrar den kemiska naturen i bönan, som i sin tur sänker antioxidantnivån och näringsinnehållet. Tyvärr finns det inte mycket näring kvar då, och dessutom är det ofta tillsatt socker och annat jox, så den fina naturliga kakaobönan blir liksom förstörd längs vägen. Kallpressas bönorna däremot så har vi full tillgång till alla fantastiska näringsämnen som gömmer sig i den här superduperpowerbönan – som är världens bästa livsmedel, enligt mig.
När man gör raw choklad så använder man kakaosmör, det är oljan som då kallpressas ur bönan och som ser ut såhär. Öppnar man en påse med kakaosmör så blir man så sjukt sugen på choklad, för den doften är oslagbar. Just nu håller jag på att fila på smarriga chokladrecept som ni ska få ta del av lite längre fram. Så himla gott!
Jag hittade en film där Sunfood visar hela processen från träd till raw kakaopulver, nibs och smör. Kolla in den. Efter det så VILL man bara frossa i raw choklad.
Weleda Evening Primrose Age Revitalizing Hand Cream. Jag smörjer och smörjer med den här krämen och mina händer är så mjuka och lena hela tiden. Det är lätt att man glömmer bort sina stackars händer. De behöver lika mycket omsorg som resten av kroppen med mjukgörande och naturliga oljor.
Weleda’s Age Revitalizing handkräm har dessutom anti-aging egenskaper och eftersom jag lever i ett soligt klimat så utsätts händerna hela tiden för starka strålar, vilket kan göra huden skrynklig i förtid. Då känns det bra att skydda med den här och sen ha ett solskydd ovanpå. Den här krämen återfuktar en mogen och torr hud. Den är ganska tunn i konsistensen, absorberas lätt in i huden och lämnar inget kladd efter sig. För extra torr hud behöver man nog smörja ett par gånger. Tuben är behändig och slinker lätt ner i vilken väska som helst. Doftar fräscht av blom som resten av deras Evening Primrose serie.
Nyckelingredienserna är Evening pimrose (nattljusolja) och sesamolja, sen innehåller den även Sheasmör som är fet och “låser in” fukten i huden.
Jag heter Marita Karlson och bor i Venice, Kalifornien med kille, bebis och hund. Jag skriver om hälsosam och god mat, rawfood, smoothies och juicer plus en stor dos storslagen natur och beach liv. Jag bjuder på enkla recept, rapporter från hälsomeckat L.A, och mina “hidden gems” såklart. Jag har släppt två böcker, “Hälsokick” och “Superhälsa”.