Meny

close

Matfest @malibufarm

Igår var jag på kokboksrelease ute på piren i Malibu, där det åts en hel del. Maten som Helen på Malibu Farm gör till stora sällskap är alltid så fantastiskt god.  Det är stora fat med närodlade grönsaker, kött, fisk och mittemellan, pizza på blomkål och mycket grönt.

Vi började med en crudite plattter med grön dipp och hummus, fräscht.

malibu farm

 

 

Sen njöt vi av buratta, zuchinipasta plus betor.

malibu farm

 

 

Och så en ceasar med watermelon radish. Färggrannt.

malibu farm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rödbetsquinoa och creamed potato and spinach, mumsigt!

malibu farm

Fin lax på grönbädd och groddar och skott.

malibu farm

 

 

Och flanksteak på en bädd av Helens egna ruccola från gården. Visst ser allt det gott ut? Kanske har ni fått några middagstips?

malibu farm

 

 

 

“Clean Cooking” med Elisabeth Johansson på Malibu Farm

“Clean Cooking” med Elisabeth Johansson. Idag tog jag med mig min kompis Hanna och styrde kosan ut till Malibu Farm för att träffa Elisabeth Johansson som skrivit boken “Clean Cooking”, och som hade en supertrevlig och intim matfest/bokrelease ute på piren i Malibu.

Clean Cooking Elisabeth Johansson Malibu Farm 1

De flesta av er känner säkert till Elisabeth. Hon har gett ut ex antal böcker och går under namnet Queen Of Licorice på Instagram. Hon är matkreatör, kokboksförfattare, matstylist och kock. Så otroligt duktig. Jag har följt henne på sociala medier länge nu och alltid beundrat hennes matbilder som får det att vattnas i munnen. Nu har den här härligt gröna kokboken nått USA och redan sålt slut på Amazon. Det ni! En bok med vackra bilder och UNDERBART läcker mat fritt från gluten, socker och mejeriprodukter. Kolla in den.

Clean Cooking 

QueenOfLicorice på Instagram 

Clean Cooking Malibu Farm Elisabeth Johansson

 

 

Vid ett fint dukat bord åts det av den helt fantastiska, maten och det var inte lite heller. Vad vi åt ska jag visa er i morgon.

Malibu Farm Malibu Farm

 

 

 

 

Vi skålade med grönkål och äpple. Klassiker på farmen. Vädret idag då? Jo, över 30 grader, strålande sol och ett nästan platt hav. Underbart härlig dag.

Malibu FarmMalibu Pier

 

 

 

 

Livsstil

Det här äter jag till frukost, plus ett litet recept

Frukosten har blivit extra viktig för mig nu när jag är mamma och är hemma med en ettåring hela dagarna. Jag behöver ha energi och jag vill ha något som går hyggligt snabbt. Jag mår allra bäst av den goda maten ni ser på bilderna. Det är ett litet urval på hur det kan se ut hemma hos mig, eller i närheten på nåt skönt hak.

Som den här goda chian på G.T A. En klassiker.
Frukost Marita karlson

Ibland när hunden måste rastas innan jag själv fått i mig nåt så blir det gärna något snabbt och nyttigt på någon av mina favoriter runtomkring där jag bor. Goda frukostvanor sätter tonen på resten av dagen, så är det för mig. Det är så skönt att börja dagen med en frukost med ingredienser kroppen och knoppen älskar.

En annan klassiker. Quinoagröten på Malibu Farm. 

Frukost Marita Karlson

Ofta blir det en smoothie. En krämig grej med choklad och mandelsmör, eller min enkla gröna favoritsmoothie. Recept kommer här:

2 dl fryst mango, 1/2 avokado, 1 näve färsk spenat, 2 krm kanel, 3 dl mandelmjölk. Mixa och drick.

IMG_7447

Smoothie bowls är också fantastiskt. En redan supernäringsrik smoothie PLUS en hel del supertoppings som man står sig länge på. Overnight oats är också en favorit. Nu längtar jag redan till imorgon bitti. Undrar vad jag ska hitta på. Kanske en kokosköttsbowl med Acai och chia. Det lät väl gott?

Frukost Marita Karlson Frukost Marita Karlson 6