Meny

close

En underbar hårmask av Kevin Murphy

Alltså, mitt stackars hår! En gång ett svall full av liv. Idag, torrt, stelt och helt omöjligt att ha att göra med. Jag skyller på amning och extremt dåliga impulsbesök hos random frisörer, som inte har koll alls på sina grejer. Hur som helst, håret är nu under strikt uppbyggnad. Jag äter extra vitaminer, masserar kokosolja i hårbotten, gör kurer och masker 2 gånger i veckan. Fönar ytterst sällan. Tvättar ännu mer sällan. Klipper topparna hela tiden. Ger håret en hel del kärlek, helt enkelt.

Kärlek i form av den här.  En HELT underbar hårmask av Kevin Murphy. Den heter Hydrate Me Masque  och innehåller nyponrosolja, sheasmör samt små kapslar med sjögräs, plommon och extra vitaminer som löses upp i vatten och som känns helt magiskt i håret. Jag tror och hoppas att denna mask kan bidra till att mitt hår får liv igen. Kevin Murphy, ett australienska märke. Ja, jag har sagt det förut. Aussarna är bra på väldigt mycket.

Kevin Murphy

Kevin Murphy Sverige Hydrate Me Masque

Shea Smör med Wellness Mama

CASTAWAY_02-1440x810

Livsstil

Smoothie med kallpressat kaffe (cold brew)

Kallpressat kaffe och smoothie? Yes, så gott! Det blir faktiskt lite festligare att förtära en superfoodboostad smoothie med en skvätt kallpressat kaffe i. Man får en matig supersmoothie och en slurk kallpressat kaffe i en och samma slurp. Folk kan tycka att det är jobbigt att göra kaffet kallpressat, men det är verkligen inte det. Det är egentligen lika “jobbigt” som att göra overnight oats. En anings framförhållning, sen är det klart! 🙂

smoothie med kallpressat kaffe

Raw kakaosmoothie med kallpressat kaffe

1 fryst banan (skiva banan och frys in i små portionspåsar, gör smoothien krämigare)
2 msk mandelsmör (rostad och chunky är godast)
2 msk raw kakao
2 dl kallpressat kaffe (längst ner finns en länk till hur man gör kallpressat kaffe)
1 dl mandelmjölk (hemgjord är ALLTID godast)
En liten nypa cayenne (passar så bra med kaffe och choklad, fast bara lite)
Eventuellt några isbitar och lite hampafrön på toppen.

Mixa allt på hög hastighet till en krämig smoothie.

Så gör du kallpressat kaffe

Cold brew med nötmjölk

Livsstil

2 smarriga recept med säsongens sharonfrukt (favorit i repris)

Sharonfrukt, säsongens gula goding. Gott till frukostskålen eller varför inte till kvällspizzan. Här kommer två smarriga tips på vad man kan göra med sharonfrukt. Först ut är en parfait jag gjorde för underbara TheChalkboardMag för ett par år sen, samt en sharon- och fikonpizza från Superhälsa. Eat in season – it tastes so much better.

Sharon- och fikonpizza

Jag älskar pizza gjord på kikärtsmjöl, det blir gott, krispigt. dessutom är det glutenfritt och snällt mot magen.

Du behöver

5 dl kikärtsmjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk havssalt

2 msk olivolja

6–8 msk vatten

Topping:

1 mogen sharonfrukt

2 fikon

2 dl getost

1 näve färsk salvia

havssalt

svartpeppar

olivolja

Såhär gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver och havssalt i en stor bunke. Tillsätt olivolja och lite vatten i taget och arbeta upp en stor boll. Täck skålen med en kökshandduk och låt vila i 10 minuter. Bred sedan ut degen på en plåt med bakplåtspapper till en rektangulär eller rund tunn pizza. Skär sharonfrukten och fikonen i tunna skivor. Bred getost på pizzabotten och lägg sharonfrukt och fikon ovanpå. Toppa med salvia, havssalt och svartpeppar och avsluta med att ringla olivolja över. Grädda i ugnen i 10 till 15 minuter tills botten fått en fin gyllene färg. Skär i bitar och servera.

Parfait med sharonfrukt

Sharonfruktsparfait 2 pers

Du behöver

2 st sharonfrukter, mogna och saftiga
4 dl grekisk yoghurt
4 dl hemgjord granola.
2 msk mullbär
2 msk kokoschips
2 tsk (eller mer) raw honung

Varva granola, yoghurt och tärnad sharon i ett par lager, i två st glasburkar. Toppa med mullbär, kokos och drissla slutligen honung på toppen. Servera!

HAPPY FRIDAY!