Måndagspepp!
Här har vi två flaskor med finfint innehåll. En med kokosgrädde och en med kokosmjölk. Hemgjort på mitt lokala raw vegan ice cream hak. Så gott och fint. Jag använder kokos i currygrytor, soppor, våfflor och pannkakor, en klick när jag kokar quinoa som gröt, och till smoothies.
För mig känns det så fräscht och magen mår bättre av att använda kokosprodukter istället för mejeri i matlagning. En god gryta med röd curry och massor med goda grönsaker är ju toppengott med hemgjord kokosgrädde.
Här har jag gjort ett par smoothies på mjölken med rosa drakfrukt, bipollen, chiafrön, hampafrön, ingefära, gurkmeja, kokosolja, ananas, lucuma och himalaya salt. Svalkande en stekhet januarisöndag. kokosgrädden åker ner tillsammans med curry i en gryta ikväll.
Hemma i Sverige är Kung Markatta favoriten, om man inte hittar färsk och nygjord på nån smoothiebar, eller så.
-
Kommentarer