Dear Santa! Dessa grejer önskar sig kidsen, eller JAG önskar mig det till kidsen. Vi kommer inte göra det för överväldigande för Kalle. Han är ju trots allt bara lite över 2 år, och sen vill vi inte heller att julen bara ska handla om vad som finns under granen. Så han kommer att få sin lilla verktygslåda, pussel, böcker och så. Men dessa grejer är ju superfina…och så lite till lilla Anja också. Dan före dan före dan före dopparedan!
Här kommer ett litet måndagsrecept på goda små höstackar till glöggpartyt.
CA 30 ST
5 dl kokosflingor
2 ½ dl kakaopulver eller carobpulver för chokladhöstackar eller 2 ½ dl mandelmjöl för ljusa höstackar
1 ¾ dl agave eller lönnsirap
½ dl kokosolja
1 krm havssalt
ev 2 tsk vaniljextrakt
Sätt ugnen på 50 grader. Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda väl. Om du vill göra hälften mörka, hälften ljus; dela då smeten i två delar och tillsätt hälften av kakao/carobpulvret till den ena halvan och hälften av mandelmjölet till den andra. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Forma bollar med hjälp av en matsked eller handen och lägg på plåtarna. Kyl gärna smeten om du använder händerna. Grädda långsamt i ca 14–16 timmar tills kakorna är krispiga på utsidan och lite sega inuti. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut eventuell fukt. Ta ut och låt svalna.
Renée Voltaire. Såhär lagom till jul kom det ett paket på posten med choklad och sånt som såg supersmarrigt ut. Så vi hade julgodisprovning här hemma idag. Tänkte att det var lika bra, så ni vet vad ni ska köpa hem till julen. De här är ju då gjort på finfina ingredienser så man kan frossa utan att det blir för ohälsosamt. Dessutom är det ekologiskt och himla snyggt förpackat, som alla andra hennes produkter.
Raw kokosrutor. Kalle och jag tjuvsmakade varsin efter middagen igår. Och blicken när han bara fick EN borde jag ha dokumenterat. Tårarna började rulla ner för kinderna och med de största och mest ledsna ögon jag sett vädjade han om “bara en till”, “bara en mamma”. Så jag antar att det blir full pott på den snövita godbiten. Lagom mjuk och lagom hård och perfekt till godisbrickan. Raw, vegan, glutenfri, eko. Ingredienser är endast kokos och agave. 59kr paketet.
Hampachoklad. När jag bröt den första biten och satte i mig slogs jag av hur god den var, trots hampan. Inte för att jag inte gillar hampa frön, jag har det i mina smoothies varje dag… men de har helt klart en speciell smak, som i den här konstellationen blir supersmaskens. Fröna är rostade i den här chokladkakan som är gjord av mörk kakaomassa, kakaosmör, råsocker och hampafrön. Hampafrön är en av de bästa proteinkällor naturen har att erbjuda och är ett fullvärdigt protein, vilket innebär att alla 9 essentiella fettsyror finns där. En proteinrik chokladbit under julen passar ju utmärkt i väntan på julbordet, eller? Eko, vegan, glutenfritt. 35kr.
Kokoschoklad.Chokladens choklad! Kokossocker, kokosmjölk, kokosflingor, kakaomassa, kakaosmör och vanilj. SÅ smakar den. Fantastisk god. Den här kommer definitivt inte räcka till jul för min del. Den kommer ta slut alldeles snart, nu, ikväll. Eko, vegan, glutenfri. 39kr
Rawbar Hampa och Goji.Helt ärligt så fick jag mig inte ens ett smakprov på den här. Den käkade Kalle upp hur snabbt som helst. Han är kräsen när det kommer till bars. Det är jag med. Ingredienserna ska vara så få som möjligt. Få ingredienser. Kanon!
Renee Voltaires Julgidis får 5 julgranskulor av 5 möjliga.
Jag heter Marita Karlson och bor i Venice, Kalifornien med kille, bebis och hund. Jag skriver om hälsosam och god mat, rawfood, smoothies och juicer plus en stor dos storslagen natur och beach liv. Jag bjuder på enkla recept, rapporter från hälsomeckat L.A, och mina “hidden gems” såklart. Jag har släppt två böcker, “Hälsokick” och “Superhälsa”.