Meny

close

Mitt egna lilla garden center

När drömmen om en egen köksträdgård inte känns speciellt nära, så får man ta till andra små knep. Ganska bra sådana, om man lyckas vill säga. Här har jag just planterat örter, sallad och blommor, i hopp om att det så småningom  ska bli en ihopväxt och burrig vägg full av gottigheter vi kan plocka till middag. Jag gick på det enkla med endast örter och vanlig roman- och blandsallad. Sisst höll jag på med mangold och grönkål, men de blev helt uppätet av massa kryp. Det kan nog bli fint, det här…. om några veckor när det fått växa till sig.

Kalles uppgift är jordgubbarna längst ner. Dom växlar han några ord med varje dag och håller igång med sin lilla vattenkanna.

Garden center sallad och örter vägg med blommor garden center blommor

Vad äter våra hälsofoodies för att hålla sig glowing?


Alla har vi våra tricks och “go to’s” när det kommer till superfoods som håller insida och utsidan hyfsat glowing. Inte för att jag har nåt speciellt glow just nu, men de superfoods jag frossar i mest är kokosvatten och rå kakao. Sen HUR jag förtär dessa powerhouses varierar i allt från smoothies, shakes, mylks, choklad eller bara straigt up. Kokosvattnet alltså, inte kakaopulvret 🙂

Kolla in den här listan på våra hälsofoodies och låt er inspireras.

 

Varm chiasylt till gröt eller glass

Varm chiasylt är busenkelt att göra och ett mer hälsosamt alternativ till köpesylt… och godare. Här har jag bara värmt färska bär i en kastrull och tillsatt en lite vatten, chiafrön, lönnsirap och lite vaniljpulver. Visst ser det fräscht ut? Sen är det bara att röra runt och låta sjuda några minuter och hälla över gröten eller glassen menade jag, som kanske känns mer relevant just nu. Så gott! Chiafrönas uppgift är att “tjocka” ihop allting så det blir syltigt. Ba satt ni e me.

Foto: Martin Löf