Meny

close
Livsstil

Sommarbollar för glowing skin?!

Att rulla raw bollar har ju visat sig vara ett perfekt sätt att även rulla in en drös superfoods i våra kroppar, som stärker kropp och knopp… eller gör hyn glowing. Dessa skin perfektion superfood bites ser fantastiskt goda ut och innehåller många fina ingredienser som kollagen, C-Vitamin och nyttiga fetter. Något att testa för att pigga upp sitt sommarglow lite extra?

Skin Perfection Superfood Bites
1 cup pumpkin seeds
1/2 cup almonds
1/2 cup raw pecans or other favorite nut
1/4 cup maple syrup
1 tablespoon spirulina
2 tablespoon raw cacao
2 tablespoon schizandra (reserve 1 tablespoon for topping)
1/2 cup almond butter
1/4 cup hemp seeds
1/2 teaspoon pink salt
2 tablespoon coconut oil
3 tablespoon collagen protein or vegan protein (see notes)
1 tablespoon cordyceps mushroom powder (optional)

DIRECTIONS
In a food processor, combined pumpkin seeds, almond, raw pecans, maple syrup, spirulina, raw cacao, 1/2 of the schizandra, almond butter, hemp seeds, salt, coconut oil, protein and cordyceps. One you have them all together, pulse the the food processor until a cookie dough consistency forms. Use an ice-cream scoop to scoop out the dough and then shape into a ball with your hands. Lay out on a cookie sheet or cutting board and then sprinkle with schizandra for a lovely topping.

You can store these in the freezer to have them last for up to 5 months!

Kokos är helt klart bäst!!

Det känns som att jag redan har tjatat ihjäl er om hur mycket jag älskar kokosnöten. Men jag bara måste lobba för nötens utsökta innehåll som man INTE får kasta bort. De unga gröna (vita i affären) innehåller ju det mjuka fina fruktköttet som är så otroligt nyttigt. När ni druckit upp vattnet så måste ni karva ut köttet och äta upp eller blanda i smoothie. Olagligt att slänga bort.

 Annars kan man göra god kokosmjölk på köttet och vattnet som finns i nöten, om man mixar allt i mixern några varv. Så gott och toppen för gravida också. Nu när vi har nån vidrig värmebölja här i L.A så ska jag HÄLLA i mig såna här flarror. Det svalkar, ger enormt med näring som mineraler och fantastiska fetter, plus att det kan reducera svullna fötter.

Blend it and drink it och läs mer HÄR om hur man fermenterar kokosvatten.

Relaterade Produkter

Flydde värmen till Gjustas bakgård


I denna enorma värmebölja blir det inte många knop gjorda. Man lever för tidiga mornar och sena kvällar när det är perfekt att vistas ute. Mitt på dagen smäller man av, lägg till en stor melonkagge på det. 🙂 Phu!

Min älskade vapendragare var självklart med och fick beställa precis det han ville ha. En burk inlagt nånting, verkade det som

IMG_0410

Superhungriga släntrade vi iväg till Gjusta för lite skugga, ingefärslemonad och en mushroombowl. Inte det mest läskande valet kanske, men ack så god den är, den där bowlen. Man känner sig mätt, belåten och full av näring och ny energi efter en sådan.

IMG_0415 IMG_0433