Meny

close
Livsstil

Grillad persikosallad, för att göra sommaren komplett.

Grillad persikosallad. Finns det något godare än en perfekt mogen persika? Nu är jag tillbaka i L.A och det fullkomligt svämmar över med stenfrukter på alla farmers markets. Nu till grillsäsongen så kan jag verkligen tipsa om att grilla både persika och nektarin och slänga på en sallad. Som den här godingen till exempel.

grillad persikosallad

Grillad persikosallad

2-3 nävar ruccula

3-4 persikor, skivade

1 charlottenlök, smalt strimlad

1/2 dl ost, exempelvis chevre eller feta

1 dl pekannötter

Citrondressing

juicen från 1 citron

1/2 dl oliv olja

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

Lägg ingredienserna till dressingen i en mixer och mixa någon minut. Klar!

Lägg rucculan i en stor skål, tillsätt pekannötter, charlottenlök och ost. Låt stå medan du förbereder persikorna.

Grilla persikorna i 2-3 minuter på varje sida. Lägg ner i skålen och häll över dressingen. NJUT!

Receptet kommer från Sweet Laurel.

grillad persikosallad

Nya trenden smoothie-konst – du bara måste testa

Om man har tid och lust och känner sig kreativ, så kan man skapa festlig smoothiekonst. Kanske smakar det godare, eller så blir det lite roligare att dricka sin smoothie. Gott för ögat är det definitivt.

Smoothiekonst smoothieart

Kolla in HÄR! och låt er inspireras.

smoothiekonst, smoothieart

Bye bye Sweden

Just nu är vi på väg till Arlanda för att hoppa på planet till L.A. Två månader har gått fort och det har varit noll stress. Skönt att stanna så länge den här gången. Skönt för Kalle också som lugnt och fint fått lapa i sig den Svenska våren och sommaren i egen takt. Nya ord har formats i hans lilla mun och han har trivts som fisken i vattnet. Hans bästa är helt klart fotbollskläderna och bollen, vattenkannan och hans familj. Hoppas nu att resan går bra och att han kan sova så som han gjorde på resan hit. Tack mormor och morfar för allt. Vi ses snart igen.

Kram!

IMG_0146