{"id":6619,"date":"2016-11-03T04:33:44","date_gmt":"2016-11-03T03:33:44","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/?p=6619"},"modified":"2016-11-03T07:11:00","modified_gmt":"2016-11-03T06:11:00","slug":"kakaobonan","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/kakaobonan\/","title":{"rendered":"Raw choklad \u00e4r det b\u00e4sta som finns!"},"content":{"rendered":"

Raw choklad.<\/strong>\u00a0 Kan raw choklad vara bland det b\u00e4sta som finns? Ja, det kan det banne mig vara. Jag frossar i raw choklad hela tiden, f\u00e5r inte nog och det b\u00e4sta av allt \u00e4r att det \u00e4r nyttigt. Det h\u00e4r \u00e4r kakaob\u00f6nor som man g\u00f6r r\u00e5 choklad av. \u00a0Det \u00e4r b\u00f6norna som finns i sj\u00e4lva kakaofrukten, som ser ut s\u00e5h\u00e4r (nedan).\u00a0Det rymmer ca 50 st b\u00f6nor i en frukt, som liknar en mindre baseboll i utseendet och som v\u00e4xer direkt p\u00e5 kakaotr\u00e4dets stam och grenar. De h\u00e4r b\u00f6norna \u00e4r PROPPADE\u00a0med antioxidanter och andra n\u00e4rings\u00e4mnen och kan \u00e4tas r\u00e5a, s\u00e5 som vi ser dem p\u00e5 den \u00f6vre bilden.<\/p>\n

\"kakaotr\u00e4d<\/p>\n

Det \u00e4r fr\u00e5n de h\u00e4r kakaob\u00f6norna all choklad vi \u00e4ter \u00e4r gjord av. \u00a0Den choklad som de flesta av oss \u00e4r vana vid och som vi alla v\u00e4xt upp med, \u00a0\u00e4r exempelvis mj\u00f6lkchoklad. D\u00e5 rostas b\u00f6norna i h\u00f6ga temperaturer vilket \u00e4ndrar den kemiska naturen i b\u00f6nan, som i sin tur s\u00e4nker antioxidantniv\u00e5n och n\u00e4ringsinneh\u00e5llet. Tyv\u00e4rr finns det inte mycket n\u00e4ring kvar d\u00e5, och dessutom \u00e4r det ofta tillsatt socker och annat jox, \u00a0s\u00e5 den fina naturliga\u00a0kakaob\u00f6nan blir liksom f\u00f6rst\u00f6rd l\u00e4ngs v\u00e4gen. \u00a0Kallpressas b\u00f6norna d\u00e4remot s\u00e5 har vi full tillg\u00e5ng till alla fantastiska\u00a0n\u00e4rings\u00e4mnen som g\u00f6mmer sig i den h\u00e4r superduperpowerb\u00f6nan – som \u00e4r v\u00e4rldens b\u00e4sta livsmedel, enligt mig.<\/p>\n

\"rawchocolate3\"<\/p>\n

N\u00e4r man g\u00f6r raw choklad s\u00e5 anv\u00e4nder man\u00a0kakaosm\u00f6r, det \u00e4r oljan som d\u00e5 kallpressas ur b\u00f6nan och som ser ut s\u00e5h\u00e4r. \u00d6ppnar man en p\u00e5se med kakaosm\u00f6r s\u00e5 blir man s\u00e5 sjukt sugen p\u00e5 choklad, f\u00f6r den doften \u00e4r oslagbar. Just nu h\u00e5ller jag p\u00e5 att fila p\u00e5 smarriga\u00a0chokladrecept som ni ska f\u00e5 ta del av lite l\u00e4ngre fram. S\u00e5 himla gott!<\/p>\n

Hannah tycker ocks\u00e5 om raw choklad<\/a>. \ud83d\ude42<\/p>\n

Jag hittade en film d\u00e4r Sunfood<\/a>\u00a0visar hela processen fr\u00e5n tr\u00e4d till raw kakaopulver, nibs och sm\u00f6r. Kolla in den. Efter det s\u00e5 VILL man bara frossa i raw choklad.<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Raw choklad.\u00a0 Kan raw choklad vara bland det b\u00e4sta som finns? Ja, det kan det banne mig vara. Jag frossar i raw choklad hela tiden, f\u00e5r inte nog och det b\u00e4sta av allt \u00e4r att det \u00e4r nyttigt. Det h\u00e4r \u00e4r kakaob\u00f6nor som man g\u00f6r r\u00e5 choklad av. \u00a0Det \u00e4r b\u00f6norna som finns i sj\u00e4lva kakaofrukten, som ser ut s\u00e5h\u00e4r (nedan).\u00a0Det rymmer ca 50 st… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":6625,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[5107,5109,5106,5108,4245],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6619"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=6619"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6619\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media\/6625"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=6619"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=6619"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=6619"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}