{"id":7322,"date":"2017-05-26T13:17:33","date_gmt":"2017-05-26T12:17:33","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/?p=7322"},"modified":"2017-06-15T03:26:59","modified_gmt":"2017-06-15T02:26:59","slug":"mat-jag-inte-ater","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/mat-jag-inte-ater\/","title":{"rendered":"Mat jag inte \u00e4ter"},"content":{"rendered":"
En rolig grej n\u00e4r man kikar runt p\u00e5 olika bloggar \u00e4r att hitta s\u00e5na h\u00e4r \u00a0listor. Anja Forsnor<\/a> la ut en ig\u00e5r och jag g\u00f6r som hon, snor den rakt av… fast med mina egna motiveringar och sj\u00e4lvklart den maten jag inte \u00e4ter. Kul Kul!<\/p>\n Messm\u00f6r:<\/strong> Jag vet knappt vad messm\u00f6r egentligen inneh\u00e5ller och jag har aldrig p\u00e5 eget bev\u00e5g ens smakat messm\u00f6r. En g\u00e5ng n\u00e4r jag var liten r\u00e5kade jag ta fel macka som inneh\u00f6ll messm\u00f6r, och fick verkligen\u00a0bevisat det mina smakl\u00f6kar vetat sedan l\u00e4nge, bl\u00e4h!<\/p>\n B\u00f6nor:\u00a0<\/strong>Jag brukar ofta prata om b\u00f6nor, hur nyttigt och viktigt det \u00e4r, men n\u00e4r det kommer till mig sj\u00e4lv, no thanks.\u00a0\u00a0Det g\u00e5r bra med garbanzob\u00f6nor\u00a0men svarta- bruna- och vita b\u00f6nor tackr jag nej till. Det \u00e4r n\u00e5got med konsistensen som jag ryggar tillbaka p\u00e5. Jag tycker svarta och bruna b\u00f6nor \u00e4r som s\u00f6rja. D\u00e4remot \u00e4ter jag g\u00e4rna b\u00f6nchips och b\u00f6npasta. Konstigt va?<\/p>\n Sill:<\/strong> Det \u00e4r knappt jag kan ta i en sillburk utan att direkt efter g\u00e5 och tv\u00e4tta h\u00e4nderna. Jag tycker att sill stinker. Justin\u00a0kan sitta och \u00e4ta Abbas sill som snacks n\u00e4r han ska mysa framf\u00f6r tv:n, mycket m\u00e4rkligt.<\/p>\n Semlor:\u00a0<\/strong>Jag antar att jag \u00e4r den enda i v\u00e4rlden som inte \u00e4ter semlor. Dels gillar jag inte mandelmassa och visst g\u00e5r det att f\u00e5 semlor utan. Men sen \u00e4r det n\u00e5got med sammans\u00e4ttningen. En bulle, gr\u00e4dde och s\u00e5 ett lock fullt med florsocker. N\u00e4, inget f\u00f6r mig.<\/p>\n Torkad frukt:<\/strong>\u00a0Perfekt snacks enligt m\u00e5nga och det \u00e4r det ju. Men torkad frukt \u00e4r s\u00e5 konstigt, f\u00f6r mig. Jag vill ha frukten hel och ren.<\/p>\n Levergryta:\u00a0<\/strong>Jag vr\u00e4kte i mig levergryta n\u00e4r jag var liten. Jag tyckte det var S\u00c5 gott. Sen n\u00e4r jag ins\u00e5g vad det var s\u00e5 blev det tv\u00e4rstopp. L e v e r G r y t a, liksom. Ni h\u00f6r ju?<\/p>\n Kimchi:<\/strong> Svinnyttigt och finns p\u00e5 all h\u00e4lsomenyer, men aldrig p\u00e5 min meny. Jag tycker INTE det smakar gott. Mat ska vara njutbart oavsett hur nyttig den \u00e4r, visst?<\/p>\n Sylta, p\u00f6lsa, palt, pastej och s\u00e5nt:\u00a0<\/strong>Pastej och p\u00f6lsa \u00e5t jag n\u00e4r jag var liten, aldrig det andra och nu skulle jag inte i min vildaste fantasi \u00e4ta n\u00e5got av dessa livsmedel. \u00c4r det n\u00e5gon som kommer ih\u00e5g p\u00f6lsa med r\u00f6dbetor som man kunde f\u00e5 i skolan? Man \u00e5t ju det. Jag googlade f\u00f6r att se inneh\u00e5ll. “P\u00f6lsa,\u00a0eller med ett gammalt ord lungmos \u00e4r en matr\u00e4tt best\u00e5ende av malet eller finhackat kokt k\u00f6tt, oftast in\u00e4lvor av n\u00e5got slag till exempel lever och hj\u00e4rta, l\u00f6k, korngryn samt kryddor som peppar, kryddpeppar, och mejram”<\/em><\/p>\n Vilken mat ratar ni? Jag k\u00e4nner en svensk tjej i L.A som inte tycker om choklad, endast vit choklad. Det har jag sv\u00e5rt att f\u00f6rst\u00e5 som ser choklad som livets goda. Det \u00e4r s\u00e4kert m\u00e5nga som inte f\u00f6rst\u00e5r mig i min “mat jag inte \u00e4ter lista”, men s\u00e5 \u00e4r det ju. Smaken \u00e4r ju som bekant delad.<\/p>\n Nu ska jag snart sl\u00e4pa med mig en badsugen liten kille till \u00f6ver till brorsan och inviga hans pool f\u00f6r s\u00e4songen. S\u00e5 himla h\u00e4rligt. Nujt av den fina l\u00e5nghelgen. Kram!<\/p>\n <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" En rolig grej n\u00e4r man kikar runt p\u00e5 olika bloggar \u00e4r att hitta s\u00e5na h\u00e4r \u00a0listor. Anja Forsnor la ut en ig\u00e5r och jag g\u00f6r som hon, snor den rakt av… fast med mina egna motiveringar och sj\u00e4lvklart den maten jag inte \u00e4ter. Kul Kul! Messm\u00f6r: Jag vet knappt vad messm\u00f6r egentligen inneh\u00e5ller och jag har aldrig p\u00e5 eget bev\u00e5g ens smakat messm\u00f6r. En g\u00e5ng… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":7324,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[2921],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/7322"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=7322"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/7322\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media\/7324"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=7322"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=7322"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=7322"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}