Getost-quesadillas med grönsaksröra
Det här är en sommarfräsch rätt som funkar både som fredagsmys-mat eller vardagslyxig lunch. Helst använder jag mandelpotatis – men det funkar även med amadine eller den typiska färskpotatis du hittar i de flesta matbutiker.
Getost-quesadillas med grönsaksröra
2 stora quasedillas
450-500 g mandelpotatis, skalad och kokt
60 g chévreost, grovriven
salt och peppar
4 normalstora tortillabröd
Grönsaksröra:
100 g paprika, skuren i bitar
1/2 gul lök
1/2 stor squash, skuren i bitar
1 broccolihuvud, delat i bitar
1,5 dl Philadelphiaost
1 pressad vitlöksklyfta
Pressa mandelpotatisen. Smula ner chévren och blanda väl. Salta och peppra.
Woka grönsakerna i (oliv)olja på hög värme. Blanda i Philadelphiaosten och rör om så den smälter. Tillsätt pressad vitlök. Salta och peppra.
Klicka ut hälften av potatiskrämen på ett tortillabröd och stryk ut jämnt. Lägg ett till bröd över. Stek “tårtan” snabbt på båda sidorna i en torr stekpanna. Gör samma sak med andra hälften av potatiskrämen.
Skär i tårtbitar och servera med grönsaksröran. Smaskens!