Har ni upptäckt Mattias Kristianssons bok “Välkommen till vegoriket” än? Om inte – gör´t!
Så himla många goda och bra recept. Härmed utnämner jag dig till min nya husgud Mattias! Senast testade jag hans härliga beandilla (gjorde om lite efter vad jag hade hemma). To die for, trots att den inte innehåller minsta lilla ostbit.

Bästa beandillan
4 port

2 brk vita bönor
2 msk olivolja
1 msk chipotlepasta (finns i texmex-hyllan)
2 vitlöksklyftor, krossade
2 brk svarta bönor
1 röd lök
1 gul paprika
2 dl majskorn
salt, svartpeppar

8 mellanstora tortillabröd
Ev 2 avokador + 1 lime

Häll av spadet från vita bönorna och skölj. Låt rinna av i en sil och häll sedan ner dem i en matberedare.
Häll även ner olivolja, chipotle och rivna vitlöksklyftor. Mixa till puré. Skrapa ner i en bunke.
Häll av spadet från svarta bönorna. Skölj. Finhacka rödlöken och paprikan. Vänd ner allt i vita bönor-guckan. Salta och peppra.
Lägg ut fyra tortillabröd och fördela bönröran över dem i ett jämnt lager. Lägg på de andra tortillasbröden som ett lock.
Stek beandillasarna gyllenbruna i rapsolja, på båda sidor. Skär i trekanter och servera med tärnad avokado och lime.
Vardagslyx!