Jag är inte så förtjust i torr mat. Och det här receptet kan se lite torrt ut. Men det är det inte. Snarare helt ljuvligt, faktiskt! Att koka matvetet i buljong och rosta valnötterna är tricket.

Fetaost- och broccolisallad
2 port

1,5 dl matvete
2,5 dl vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 msk smör
1 msk rapsolja
250 g färsk broccoli
1/2 purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
ca 100 g fetaost
1 dl valnötter

Koka matvetet i buljongen, enligt anvisning på förpackningen. Häll av ev överstående vatten och blanda ner smör och olja.
Skär broccolin i bitar och skiva purjolöken. Lägg broccolin i kokande lättsaltat vatten och koka cirka 3 minuter. Lägg i purjon och koka 1 minut till. Häll av vattnet.
Blanda matvetet med grönsaker och vitlök. Smula fetaost över.
Rosta valnötterna i torr stekpanna (eller med lite salt och fett om du föredrar det) och toppa med det. Servera salladen lite mer än ljummen.

Fler fräscha sallader:

Veckans vardagsvego: Bulgursallad med jordgubbar och basilikadressing

Veckans vardagsvego: Bulgursallad med mynta och limehummus

Veckans vardagsvego: Lila bulgursallad med baba gannouj