Jordärtskocka är en favorit i rotsaksvärlden. Foto: Liselotte Lundström

Ibland är det så skönt med recept som bara innehåller ett fåtal ingredienser.
Jag gillar kryddor och att krydda, men ändå… Så här kommer en av min favoritsoppor!

Jordärtskockssoppa med avokado
4 port

7-8 jordärtskockor (700 g)
8 dl vatten
2 msk grönsaksfond eller 2 tärningar
2 dl vispgrädde/havregrädde
2 avokador
salt och peppar

Skala jordärtskockorna och skär i bitar. Koka dem mjuka i 5 dl av vattnet i cirka 10 minuter. Kör dem till slät puré med stavmixer.
Tillsätt resten av vattnet, fonden och grädden. Låt koka 5-10 minuter till. salta och peppra efter smak.
Dela avokadorna i halvor och skär i bitar.
Häll upp soppan i skålar och lägg avokadobitarna i. Nu är maten klar!