Veckans vardagsvego: Grönsakscurry med hasselnötstopping
Krispig curry. Foto: Liselotte Lundström
Mumsig gryta där söta russin och salta, rostade hasselnötter är pricken över i.
Grönsakscurry med hasselnötstopping
4 port
1 1/2-2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
rapsolja
1/2 savoykålhuvud
2 stora morötter
1 huvud broccoli (250 g)
1/2 brk minimajs
2 brk kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1/2 dl grovt hackade, rostade hasselnötter
1/2 dl russin
Dela löken i klyftor. Hacka vitlöken. Fräs i rapsolja i en liten gryta utan att det tar färg.
Ansa och skära övriga grönsaker i bitar. Rör ner dem i grytan. Häll på kokosmjölken och krydda med salt, peppar och currypasta. Koka på svag värme i 15 minuter.
Koka under tiden basmatiris/bulgur eller dylikt att servera till.
Lägg upp allt i skålar och strö nötter samt russin över.
“Det här måste du laga ofta, mamma!” sa Klara.