Veckans vardagsvego: Halloumi stroganoff
“Det smakar pizzasoppa!” ropade barnen förtjust om denna rätt som jag hittade i boken Ännu mera vego av Lisa Bjärbo och Sara Ask. Tummen upp på det!
Halloumi stroganoff
4 port
ris för 4 port
1 dl röda linser
250 g halloumi (1 förp)
2 stora morötter
1 gul lök
rapsolja att steka i
2 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker
1,5 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk timjan
salt och peppar
Koka linserna i ca 10 minuter. Koka riset enligt det som står på förpackningen.
Skär halloumin i stavar, morötterna i tunna stänger och hacka löken fint. Stek allt i olja någon minut (inte så länge att halloumin smälter ut).
Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, buljonpulver, vinäger, socker, grädde, vatten och timjan. Låt puttra 4-5 minuter. Rör ned de färdigkokta linserna. Salta och peppra efter smak.
Servera med något grönt. Jag tycker stekt broccoli blev gott till.