Rulla det rullar… Foto: Liselotte Lundström

Alltså, det här är galet gott! Nästan mer fredagsmiddag än vardagsdito – men å andra sidan är det inte helt fel med vardagslyx heller. Håll till godo!

Inbakade marinerade quornbitar med limesås
(10 stora rullar)

600 g quornbitar
10 smördegslattor, utkavlade
rapsolja
sesamfrön
1-2 avokado

Marinad:
5 msk olja
1,5 msk japansk soja
1 msk färsk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek

Sås:
2 dl créme fraiche
1/2 lime, rivet skal och saft
1 liten pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
1/2-1 tsk honung
salt

Bland ihop marinaden. Häll över quornbitarna och låt stå någon timme. Eller förbered kvällen före.
Värm ugnen till 225 grader. Stek quornbitarna i lite olja tillsammans med marinaden. Låt svalna.
Kavla ut smördegsplattorna, lägg quornröran i mitten och vik ihop kanterna (kortsidorna först, långsidorna sist) till rullar. Nyp kanterna lite, så rullarna håller ihop. Pensla rullarna med olja och strö sesamfrön ovanpå. Grädda i 10-15 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Koka basmatiris. Skär avokado i bitar.
När rullarna är färdiga, servera tillsammans med sås, ris och avokado.