Veckans vardagsvego: Keso-enchiladas
Mina barn är, som tur är, ganska tåliga för matexperiment. Men ibland når de gränsen för “konstiga maträtter”. Då kör jag med publikfriare, som dessa lagom heta enchiladas.
Keso-enchiladas
4 port
8-10 tortillabröd
Kesofyllning:
1/2 brk hackad grön chili (finns i taco-avdelningen)
1 hackad grillad paprika från burk
3-4 dl ost, t ex prästost eller cheddar
500 g naturell keso
1 krm vitlökspulver
salt, peppar
Enchiladasås:
1/2 brk hackad grön chili (finns i taco-avdelningen)
1-2 dl varmt vatten
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk oregano
1 krm kummin
1 nypa socker
2 msk tacosås
Topping:
1 dl gräddfil
10 oliver, skivade
Börja med enchiladasåsen. Blanda allt utom tacosåsen i en kastrull och sjud i 10 min utan lock. Tillsätt tacosås och rör ihop.
Göra sedan fyllningen: Blanda grön chili, grillad paprika, drygt 1 dl ost, keso, vitlökspulver, salt och peppar i en stor skål. Lägg fyllning på tortillabröd och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt i en ugnssäker form.
Blanda den färdiga enchiladasåsen med gräddfil och häll över enchiladasrullarna. Toppa med resten av den rivna osten och skivade oliver.
Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Servera med en rejäl grönsallad.