Krispiga kikärtsbiffar. Snåla inte med olivoljan när du steker! Foto: Liselotte Lundström

Grundreceptet hittade jag i Buffé för ett tag sedan och är hyfsat bokstavstrogen i tillagandet. Med en matberedare går det snabbt att kocka!

Kikärtbiffar med lebne och bulgur
(4 port

2 burkar kikärter (à 400 g)
3 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1–1 1/2 tsk sambal oelek
3 äggulor
4 msk färskpressad citronjuice
1 dl ströbröd
1 tsk salt
vetemjöl att vända biffarna i
olivolja till stekning

Lebnesås:
3 dl matyoghurt (10%)
1-1,5 tsk spiskummin
1 dl grovt hackad mynta, eller 2-3 tsk torkad
rivet skal av 1/2 citron
2 krm salt

Bulgur

Lebne: Blanda ingredienserna till lebnen i en skål. Krydda med salt.
Häll av och skölj kikärterna. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Mixa samtliga ingredienser till biffarna i matberedare eller med stavmixer. Krydda med salt.
Forma till ca 16 små biffar. Vänd dem i vetemjöl.
Stek ca 5 minuter på varje sida i rikligt med olivolja i en stekpanna.
Servera biffarna kokt bulgur, plus ev oliver, tomater och fetaosttärningar..