Veckans vardagsvego: Kikärtsbiffar med röd coleslaw
Den kokta potatisen gör dessa biffar både mättande och lätta att forma biffar som håller ihop under stekningen. Curry och citron sätter god smak, som passar bra ihop med den röda kålsalladen. Favoritbiffar!
Kikärtsbiffar med röd coleslaw
4-5 port
Biffarna:
3 dl kokta kikärtor (en burk)
2 kokta potatisar
1 dl hackad purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk rivet citronskal
1-2 tsk curry
0,5 dl hackad fryst persilja
1 msk potatismjöl
salt
Röd coleslaw:
ca 500 g rödkål
1 dl matyoghurt
1 dl majonnäs
2 tsk äppelcidervinäger
0,5-1 tsk sambal oelek
2 syrliga äpplen
1/2 hackad rödlök
salt
Lägg ner kikärtorna i en matberedare och kör tills de blivit finfördelade. Lägg över i en bunke och pressa ner potatisen över med en potatispress. Blanda ner övriga ingredienser och rör ihop. Forma till biffar.
Stek i olja, 3-4 minuter per sida.
Strimla rödkålen tunt. Lägg i ett durkslag och häll cirka en liten kokande vatten över, så att kålen mjuknar. Låt svalna och krama sedan ur överflödig vätska.
Blanda yoghurt, majonnäs, vinäger och sambal oelek i en bunke. Grovriv äpplet och hacka löken. Blanda ner alla ingredienser till coleslawen i bunken och smaka av med salt.
Maten är klar!