Veckans vardagsvego: Lins- och bulgursallad med frästa grönsaker
Jag älskar saffran! Tyvärr håller inte alla i familjen med – man kan säga att vi är två mot två. Men steker jag chorizo till brukar alla bli nöjda (det passar väldigt bra till). Själv njuter jag i fulla drag av vegovarianten.
Saffransbulgur med frästa grönsaker och yoghurt
4 port
1 dl röda linser, som kokas
2 dl bulgar, som kokas
0,5 pkt saffran
1 msk rapsolja/flytande margarin
1 tal sambal oelek
Grönsaksfräs:
1 röd paprika, skivad
1 stor morot, skivad eller skuren i stavar
1/2 gul eller röd lök, skivad
1 dl svarta oliver
1 dl bladpersilja, klippt
Yoghurtsås:
1 dl turkisk yoghurt
2-3 msk mango chutney
ev chorizo eller vegokorv till, samt bröd
Koka linserna. Koka även bulgur, tillsammans med saffranet. Blanda ihop kokta linser och bulgur (se förpackningarna). Blanda även ner fett och sambal oelek. Bred ut på ett uppläggningsfat.
Fräs morot, paprika och lök. Salta och peppra. Fördela fräset över lins- och bulgursalladen. Strö även över oliver och persilja.
Blanda ihop yoghurt med mango chutney och servera till.