Veckans vardagsvego: Melonsallad med pärlcouscous och halloumi
Jag håller kvar lite sommarkänsla med en matig melonsallad. Helt ljuvligt fräscht och gott!
Melonsallad med pärlcouscous och halloumi
4 port
2 dl pärlcouscous, som sedan kokas enligt anvisningarna på förpackningen
1 förp färdigkokta linser
1/2 galiamelon, skuren i munsbitar
1/2 gurka, skuren i halvor
10 färska myntablad, eller mer efter smak, klippta i bitar
3 salladslökar, tunt skivade
Dressing:
0,5 citron, saften
2 msk olivolja
salt och peppar
Yoghurtsås:
1,5 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk rivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk flytande honung
3-4 myntablad, klippta i strimlor
Servera till:
2 pkt halloumi, skivad och stekt
Blanda ihop allt till salladen i en stor skål. Blanda ihop dressingen och häll den över. Vänd ihop allt försiktigt.
Blanda även ihop ingredienserna till yoghurtsåsen.
Stek halloumin.
Servera allt tillsammans!