Veckans vardagsvego: Morotspasta med ruccola och valnötter
Ibland är det enklaste det godaste… Foto: Liselotte Lundström
Morotspasta med ruccola och valnötter
2 port
Gott, billigt, snabblagat – det här är verkligen ev favorit bland alla pastarätter.
4 morötter
olja till stekning
1-2 vitlöksklyftor
salt och peppar
grädde eller mellangrädde
½ dl smakrik riven ost
1-2 dl ruccola
200 g spaghetti eller annan pasta
10-15 valnötter
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skala och riv morötterna. Stek dem på ganska låg värme i en panna med lite olja i, cirka 5-10 minuter, tills de mjuknat lite. Mot slutet av stekningen, tillsätt hackad eller pressad vitlök. Salta och peppra.
Slå grädden i pannan och låt det hela puttra några minuter till.
Lägg i den rivna osten och ta pannan från värmen. Tillsätt ruccola och blanda runt. Smaka om det behövs mer salt och/eller peppar.
Rosta valnötterna i en stekpanna.
Lägg upp morotssåsen ovanpå den färdigkokta pastan. Strö valnötterna över. Ät och njut!
Tips! En ännu snabbare variant är att blanda färskost med smak av vitlök och örter med morötterna. Inte samma finess, men gott det också!