Veckans vardagsvego: Mustig quornfärsgryta
Quorn är en vattendelare har jag märkt – love or hate =). Själv tycker jag quorn funkar bra, bara man kryddar rejält. Här är ett riktigt bra recept i vintertid – och grytan smakar ännu godare dagen efter.
Mustig quornfärsgryta
(4-5 port)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
3 morötter
2 msk olivolja
300 g quornfärs
1 brk krossade tomater
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk ketchup
0,5 dl ajvar relish (mild)
2,5 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk curry
1 tsk strösocker
1,5 msk grönsaksfond
0,5 tsk salt
svartpeppar efter smak
1 brk/förp kikärtor
Creme fraiche
Blanda runt ordentligt och låt grytan puttra på svag värme under lock 10-15 min.