Veckans vardagsvego: Pasta med godaste tomatsåsen och tofu rosso
Ingenting går upp mot en riktigt god pastarätt ändå! Den här är verkligen en fullträff som gillas av hela familjen.
Pasta med godaste tomatsåsen och tofu
4 port
0,5 gul lök
1,5-2 dl fint tärnad rotselleri
o,5 dl vitt matvin
2 tsk ljust muscavadorörsocker
1 förp (500 g) passerade tomater
2 msk tomatpure
3 msk tomatpesto
2 msk basilikapesto
0,5 msk grönsaksfond
salt och peppar
Spaghetti efter smak
1 pkt Tofu Rosso
Hacka löken fint och tärna rotsellerin i hyfsat små bitar. Fräs i rapsolja i en kastrull. Häll i vin och socker och sjud tills det mesta av vätskan är borta.
Tillsätt tomatpuré, rör om, och häll i passerade tomater. Stavmixa allt till lagom konsistens.
Blanda ner pestosorterna, buljong och lite vatten, ca 0,5 dl. Låt småputtra i 10-15 minuter. Salta och peppra.
Koka under tiden pastan.
Strimla tofun i lagom stora bitar och stek i olja till de får fin färg, ca 5 minuter innan pastan är färdig.
Lägg upp pastan i skålar, skeda tomatsås över och toppa med tofu. NJUT!