Veckans vardagsvego: Quorn i grön curry
Ibland är det skönt med rätter som man kan laga två olika versioner av. Den här gör jag vego med quorn eller “flexitarian-vego” med Kravmärkt torsk.
Quorn i grön curry
4 port
1,5-2 msk grön curry
1 msk olja
2-3 dl vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 brk kokosmjölk
2 msk fisksås
300 g quornbitar
1 broccolihuvud i mindre buketter
1-2 limeblad (kan uteslutas)
1/2 lime, saften
1/2 ask körsbärstomater
1 kruka koriander
salt
4 port basmatiris
Fräs currypastan i olja i en minut. Tillsätt vatten, buljongpulver, kokosmjölk, och fisksås och låt sjuda några minuter. Lägg i quorn, broccoli och limeblad och sjud 3-4 minuter till. Lägg i tomaterna och rör om någon minut, smaka av med limesaft, koriander och ev mer fisksås. Servera i skålar med kokt ris.