Inte världens snyggaste matbild den här gången – men jag lovar att de här biffarna är mycket godare än de ser ut! =) Dessutom håller de ihop bra när man steker. Den här gången serverade jag klyftpotatis till – men ris eller matvete blir minst lika gott till.

Rödbetsbiffar med jordnötssmak
4 port

0,5 dl grädde
1 ägg
1 msk fiberhusk
2 msk sweet chilisås
salt, svartpeppar
1 stor morot
2 små rödbetor
0,5 gul lök
1,5-2 dl jordnötter
1 dl ströbröd

Yoghurtsås: 
2 dl tjock yoghurt
1 msk honung
salt och peppar

Om du gör klyftpotatis: Sätt ugnen på 225 grader, klyfta potatis, ringla över olja och ugnsbaka i cirka 30 minuter.
Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen och ställ åt sidan.
Blanda grädde, ägg, fiberhusk, sweet chili-sås och kryddor i en bunke. Låt stå och svälla medan du förbereder rotsakerna.
Skala och riv morötterna grovt samt rödbetorna fint (finrivet bidrar till att biffarna håller ihop bättre). Finhacka löken. Hacka även jordnötterna grovt. Blanda nötter med rivna rotfrukter, ströbrödet och fiberhuskblandningen. Arbeta ihop allt – det är lättast med händerna.
Forma smeten till biffar. Skälj händerna med vatten mellan varven så går det lättare.
Stek biffarna i olja 2-3 minuter på varje sida. Servera med klyftpotatis/ris/matvete och yoghurtsås. Och gärna en sallad, förstås!

Grundrecept från boken “Ännu mera vego”, men jag har gjort om lite efter egen smak.

Fler vegobiffar:

Veckans vardagsvego: Kikärtsbiffar med lebne

Veckans vardagsvego: Röda linspuckar med röd currysås