Veckans vardagsvego: Sötpotatispuckar med wokade grönsaker
Jag ääälskar sötpotatis! I alla dess former. Men den här rätten, lagad efter modifierat grundrecept ur tidningen Bagaren & Kocken, är kanske bästa smakkombinationen hittills (måste erkänna att den tar lite tid att laga, dock, typ 45 min).
Sötpotatispuckar med wokade grönsaker
ca 500 g sötpotatis
1 dl röda linser
1/2 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 msk olivolja
ca 3-4 msk potatismjöl
1/2 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk färsk riven ingefära
3 msk hackad koriander
1 tsk salt
2 krm sambal oelek
2 msk sesamfrön
olja
Servera med:
Sweet chilisås
wokade grönsaker efter smak (morötter, broccoli, paprika, sockerärtor…)
Skala sötpotatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet.
Koka linserna mjuka, enlig anvisningar på förpackningen. Låt rinna av i en sil och pressa ur all vätska som går. Mosa ihop med potatisen till en grynig massa. Blanda ihop med övriga ingredienser, utom oljan som du ska steka puckarna i.
Forma till puckar och stek 2-3 minuter per sida.
Servera med sweet chilisås och wokade grönsaker.
Fler recept på vegobiffar:
Mumsiga kikärtspuckar med kålsallad
Röda linspuckar med röd currysås