Veckans vardagsvego: Tortellinisoppa
I gränslandet mellan gryta och soppa. Mättande och mustigt med massor av fräsch basilika!
Tortellinisoppa
4 pers
1 msk olivolja
2 morötter, fint tärnade
1 brk krossade tomater
1 liter grönsaksbuljong
1-2 dl gröna ärtor
1 brk cannelinibönor
250 g färsk tortellini fylld med ricotta och spenat
färska basilikablad, strimlade
riven parmesan
salt, peppar
Hetta upp oljan i en stor gryta (jag brukar ta gjutjärn).
Fräs morötter och lök i några minuter, tills de mjuknar lite (utan att ta färg).
Tillsätt tomater och buljong och låt koka i 10 minuter.
Tillsätt bönor och ärtor. Låt sjuda några minuter till.
Lägg i pastan och koka tills den är mjuk (se förpackningen).
Smaka av med salt och peppar, samt färsk basilika.
Häll upp soppan i skålar och strö ännu mer strimlade basilikablad, samt riven parmesan, över.