{"id":1095,"date":"2016-08-22T18:38:24","date_gmt":"2016-08-22T16:38:24","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1095"},"modified":"2016-08-24T11:28:41","modified_gmt":"2016-08-24T09:28:41","slug":"veckans-vardagsvego-pasta-primavera","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-pasta-primavera\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Pasta Primavera"},"content":{"rendered":"
Den h\u00e4r r\u00e4tten g\u00f6rs i regel p\u00e5 v\u00e5rprim\u00f6rer, men jag har testat med mina nysk\u00f6rdade bondb\u00f6nor\u00a0och lite andra gr\u00f6na gr\u00f6nsaker i st\u00e4llet. “Gl\u00f6mde du skinkan”, var dotterns spontana reaktion, men sedan \u00e5t hon glatt.<\/p>\n
Pasta Primavera<\/strong> ca 500 g spaghetti Koka pastan al dente. L\u00e5t vatten koka upp i en vid kastrull och l\u00e4gg ner sparris, bondb\u00f6nor samt sojab\u00f6nor. L\u00e5t koka i 2-3 minuter och doppa\u00a0sedan i kallt vatten. Dela sparrisen i mindre bitar. Den h\u00e4r r\u00e4tten g\u00f6rs i regel p\u00e5 v\u00e5rprim\u00f6rer, men jag har testat med mina nysk\u00f6rdade bondb\u00f6nor\u00a0och lite andra gr\u00f6na gr\u00f6nsaker i st\u00e4llet. “Gl\u00f6mde du skinkan”, var dotterns spontana reaktion, men sedan \u00e5t hon glatt. Pasta Primavera 4 port ca 500 g spaghetti 150 g sparris, fryst 1 dl bondb\u00f6nor, spritade och\u00a0f\u00f6rv\u00e4llda 1 dl sojab\u00f6nor (edamame), frysta sm\u00f6r 1 selleristj\u00e4lk, skivad 2,5 dl gr\u00f6na \u00e4rtor, frysta… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1119,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[12],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1095"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1095"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1095\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1119"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1095"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1095"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1095"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\n4 port<\/p>\n
\n150 g sparris, fryst
\n1 dl bondb\u00f6nor, spritade och\u00a0f\u00f6rv\u00e4llda
\n1 dl sojab\u00f6nor (edamame), frysta
\nsm\u00f6r
\n1 selleristj\u00e4lk, skivad
\n2,5 dl gr\u00f6na \u00e4rtor, frysta
\n3 dl gr\u00e4dde
\n1,5 dl nyriven parmesan
\nEv maizena
\nsalt och peppar<\/p>\n
\nHetta upp sm\u00f6ret i en tjockbottnad kastrull. Fr\u00e4s sellerin i n\u00e5gon minut. Tills\u00e4tt \u00e4rtor och gr\u00e4dde och l\u00e5t sjuda 3-4 minuter. L\u00e4gg ner sparris, b\u00f6nor och parmesanost samt smaka av med salt och peppar. Koka upp och sjud n\u00e5gon minut till. Red av med maizena om du tycker s\u00e5sen \u00e4r f\u00f6r rinnig. Servera till spaghettin p\u00e5 en g\u00e5ng!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"