{"id":1206,"date":"2016-09-16T15:35:52","date_gmt":"2016-09-16T13:35:52","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1206"},"modified":"2016-09-16T19:07:15","modified_gmt":"2016-09-16T17:07:15","slug":"nya-mattrenden-climatarian","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/nya-mattrenden-climatarian\/","title":{"rendered":"Nya mattrenden: Climatarian"},"content":{"rendered":"
N\u00e4sta g\u00e5ng jag bes\u00f6ker K\u00f6penhamn blir det definitivt ett bes\u00f6k till Amass!<\/em><\/p>\n Det finns en del f\u00f6rdelar med att jobba som journalist. Som till exempel att man f\u00e5r g\u00e5 p\u00e5 intressanta trendspaningar och -f\u00f6rel\u00e4sningar. =) Vad \u00e4r d\u00e5 det? Jo, det \u00e4r m\u00e4nniskor som f\u00f6rs\u00f6ker \u00e4ta s\u00e5dant som inte belastar klimatet i on\u00f6dan. Genom det vi \u00e4ter vill vi v\u00e4nda klimatutvecklingen som den ser ut idag, med global uppv\u00e4rmning, utfiskning etc. Det genom \u00e5tg\u00e4rder som dessa:<\/p>\n <\/p>\n Ett kul danskt exempel \u00e4r restaurangen Amass<\/a>.\u00a0D\u00e4r planeras\u00a0till exempel\u00a0menyn s\u00e5 att rester fr\u00e5n r\u00e4tt 1 kan anv\u00e4ndas som r\u00e5vara i r\u00e4tt nr 2. N\u00e4r man g\u00e5r hem f\u00e5r man med sig en p\u00e5se med chips av \u00f6verblivna gr\u00f6nsaksskal hem. Och en del av r\u00e5varorna blir kompost i de egna odlingarna. <\/p>\n L\u00e4s mer om mattrender:<\/strong><\/p>\n \u2022 Kan man \u00e4ta myror?\u00a0<\/a><\/p>\n <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" N\u00e4sta g\u00e5ng jag bes\u00f6ker K\u00f6penhamn blir det definitivt ett bes\u00f6k till Amass! Det finns en del f\u00f6rdelar med att jobba som journalist. Som till exempel att man f\u00e5r g\u00e5 p\u00e5 intressanta trendspaningar och -f\u00f6rel\u00e4sningar. =) I veckan bes\u00f6kte jag Food & Friends som en g\u00e5ng per \u00e5r ber\u00e4ttar om kommande \u00e5rs mattrenden. Den stora mattrenden nu\u00a0\u00e4r att allt fler vill bli Climatarians. Vad \u00e4r d\u00e5… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[399],"tags":[400,200,401],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1206"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1206"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1206\/revisions"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1206"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1206"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1206"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\nI veckan bes\u00f6kte jag Food & Friends som en g\u00e5ng per \u00e5r ber\u00e4ttar om kommande \u00e5rs mattrenden. Den stora mattrenden nu\u00a0\u00e4r att allt fler vill bli Climatarians<\/strong>.<\/p>\n\n
\nP\u00e5 s\u00e5 s\u00e4tt\u00a0genererar\u00a0Amass, enligt Lennart Wallander som \u00e4r vd f\u00f6r Food & Friends, 25 000 ton mindre sopor per \u00e5r!!!
\nN\u00e4sta vecka t\u00e4nkte jag tipsa om fler zero waste-restauranger\/barer att bes\u00f6ka!<\/p>\n