{"id":1213,"date":"2016-09-19T18:35:22","date_gmt":"2016-09-19T16:35:22","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1213"},"modified":"2016-09-18T20:03:37","modified_gmt":"2016-09-18T18:03:37","slug":"veckans-vardagsvego-vegetarisk-gulaschpanna","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-vegetarisk-gulaschpanna\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Vegetarisk gulaschpanna med wok"},"content":{"rendered":"

Jag gillar att kunna variera smakerna p\u00e5 min mat. Ett bra s\u00e4tt att g\u00f6ra det p\u00e5 \u00e4r att l\u00e5ta sig inspireras av olika l\u00e4nders k\u00f6k. Den h\u00e4r g\u00e5ngen fick r\u00e4tten lite gulaschsmak\u00a0\u2013 tack vare smaken av r\u00f6kt paprika.<\/p>\n

Vegetarisk gulaschpanna med wok
\n<\/strong>4 port<\/em><\/p>\n

1\/2 gul l\u00f6k
\nrapsolja
\n2 vitl\u00f6ksklyftor
\n1 tsk sambal oelek
\n1 r\u00f6d paprika
\n1 msk \u00e4ppelcidervin\u00e4ger
\n1 gr\u00f6nsaksbuljongt\u00e4rning\/1 nsk gr\u00f6nsaksbuljongpulver
\n3-4 msk tomatpur\u00e9
\n2 finhackade tomater
\nca 1 dl vatten
\n1 tsk torkad koriander
\n0,5 msk r\u00f6kt paprikapulver
\n300-400 g quornbitar
\nsalt, peppar
\n4 port matvete<\/p>\n

Wok:<\/em>
\n100 g socker\u00e4rtor
\n1 broccolihuvud
\n1\/2 r\u00f6d paprika
\n1\/2 r\u00f6d l\u00f6k<\/p>\n

Koka matvetet. Rosta cashewn\u00f6tter i en torr stekpanna.
\nHacka l\u00f6ken. V\u00e4rm rapsoljan i en stekpanna med h\u00f6ga kanter och fr\u00e4s l\u00f6k, vitl\u00f6k, hackad chili samt paprika i n\u00e5gra minuter. Tills\u00e4tt vin\u00e4ger och smula ner gr\u00f6nsaksbuljongen. Tills\u00e4tt \u00e4ven hackade tomater och tomatpur\u00e9, samt ca 1 dl vatten. Krydda med koriander och paprikapulver. L\u00e5t puttra ihop n\u00e5gon minut innan du l\u00e4gger ner quornbitarna. L\u00e5t allt koka ihop i 10-15 minuter.\u00a0Salta och peppra.
\nDela broccolin i bitar och skiva paprikan samt r\u00f6dl\u00f6ken. Hetta upp olja i en stekpanna\/wokpanna och fr\u00e4s gr\u00f6nsakerna n\u00e5gra minuter, tills de mjuknat lite men har kvar sp\u00e4nsten. Servera till quornpannan och matvetet, samt str\u00f6 cashewn\u00f6tter \u00f6ver. Yummy!<\/p>\n

Fler r\u00e4tter med quorn:
\nhttps:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-quorn-i-gron-curry\/<\/p>\n

Veckans vardagsvego: Inbakade marinerade quornbitar med limes\u00e5s<\/a><\/p><\/blockquote>\n