{"id":1293,"date":"2016-10-09T10:00:03","date_gmt":"2016-10-09T08:00:03","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1293"},"modified":"2016-10-06T15:28:54","modified_gmt":"2016-10-06T13:28:54","slug":"sondagsgott-italiensk-pinjenotkaka","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/sondagsgott-italiensk-pinjenotkaka\/","title":{"rendered":"S\u00f6ndagsgott: Italiensk pinjen\u00f6tkaka"},"content":{"rendered":"
Jag och n\u00e5gra studiekamrater fr\u00e5n journalistutbildningen har startat en middagsklubb. Den h\u00e4r g\u00e5ngen bytte vi \u00e4ven sticklingar med varandra \u2013 det g\u00e4ller att omfamna tanten man har inombords!
\nVi \u00e4r fyra stycken, s\u00e5 en g\u00f6r f\u00f6rr\u00e4tt, en varmr\u00e4tt, en efterr\u00e4tt och en \u00e4r dryckesansvarig. Den h\u00e4r veckan hade vi italienskt tema och jag gav mig p\u00e5 detta recept ur Allt om Mat (gjorde om det lite) \u2013 med n\u00e4stan enbart ekologiska ingredienser. Det blev rent ut sagt skitbra!<\/p>\n
Pinjen\u00f6tkaka Pajbotten:<\/em> Fyllning:<\/em> Blanda mj\u00f6l, florsocker, rivet apelsinskal och sm\u00f6r i en matberedare och k\u00f6r ihop till en smulig deg. Tills\u00e4tt \u00e4ggulan och k\u00f6r n\u00e5gra sekunder tills degen h\u00e5ller ihop. Platta ut degen i botten och upp p\u00e5 kanterna p\u00e5 en pajform. St\u00e4ll in i kylen cirka 30 minuter. Jag och n\u00e5gra studiekamrater fr\u00e5n journalistutbildningen har startat en middagsklubb. Den h\u00e4r g\u00e5ngen bytte vi \u00e4ven sticklingar med varandra \u2013 det g\u00e4ller att omfamna tanten man har inombords! Vi \u00e4r fyra stycken, s\u00e5 en g\u00f6r f\u00f6rr\u00e4tt, en varmr\u00e4tt, en efterr\u00e4tt och en \u00e4r dryckesansvarig. Den h\u00e4r veckan hade vi italienskt tema och jag gav mig p\u00e5 detta recept ur Allt om Mat (gjorde om det… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1295,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[440],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1293"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1293"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1293\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1295"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1293"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1293"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1293"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\n<\/strong>10 bitar<\/em><\/p>\n
\n3 dl ekologiskt vetemj\u00f6l
\n1 dl ekologiskt florsocker
\n0,5 apelsin, rivet skal
\n100 g ekologiskt sm\u00f6r
\n1 Kravm\u00e4rkt \u00e4ggula<\/p>\n
\n1 dl ekologisk aprikosmarmelad
\n250 g ricottaost
\n1 dl ekologiskt florsocker
\n0,5 apelsin, rivet skal
\n1 msk apelsin, f\u00e4rskpressad juice
\n2 Kravm\u00e4rkta \u00e4gg
\n50 g ekologiska pinjen\u00f6tter
\nExtra ekologiskt florsocker att str\u00f6 \u00f6ver<\/p>\n
\nV\u00e4rm ugnen till 200 grader. F\u00f6rgr\u00e4dda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.
\nS\u00e4nk ugnen till 175 grader.
\nR\u00f6r samman aprikosmarmelad, ricotta, florsocker och apelsinskal till en j\u00e4mn smet. Tills\u00e4tt apelsinsaft och vispa ner 1 \u00e4gg i taget. Bred ut smeten i pajskalet. Str\u00f6 p\u00e5 pinjen\u00f6tter och gr\u00e4dda mitt i ugnen cirka 20 min.
\nTa ut kakan och sikta p\u00e5 florsocker. Gr\u00e4dda ytterligare cirka 35 minuter tills kakan f\u00e5tt fin f\u00e4rg. Servera kakan ljummen eller kall. Sikta \u00f6ver lite florsocker vid serveringen.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"