{"id":1621,"date":"2017-01-09T09:20:35","date_gmt":"2017-01-09T07:20:35","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=1621"},"modified":"2017-01-03T12:21:07","modified_gmt":"2017-01-03T10:21:07","slug":"veckans-vardagsvego-kikartsbiffar-med-rod-coleslaw","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-kikartsbiffar-med-rod-coleslaw\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Kik\u00e4rtsbiffar med r\u00f6d coleslaw"},"content":{"rendered":"
Den kokta potatisen g\u00f6r dessa biffar b\u00e5de m\u00e4ttande och l\u00e4tta att forma biffar som h\u00e5ller ihop under stekningen. Curry och citron s\u00e4tter god smak, som passar bra ihop med den r\u00f6da k\u00e5lsalladen. Favoritbiffar!<\/p>\n
Kik\u00e4rtsbiffar med r\u00f6d coleslaw<\/strong> Biffarna:<\/em> R\u00f6d coleslaw:<\/em> L\u00e4gg ner kik\u00e4rtorna i en matberedare och k\u00f6r tills de blivit finf\u00f6rdelade. L\u00e4gg \u00f6ver i en bunke och pressa ner potatisen \u00f6ver med en potatispress. Blanda ner \u00f6vriga ingredienser och r\u00f6r ihop. Forma till biffar. Den kokta potatisen g\u00f6r dessa biffar b\u00e5de m\u00e4ttande och l\u00e4tta att forma biffar som h\u00e5ller ihop under stekningen. Curry och citron s\u00e4tter god smak, som passar bra ihop med den r\u00f6da k\u00e5lsalladen. Favoritbiffar! Kik\u00e4rtsbiffar med r\u00f6d coleslaw 4-5 port Biffarna: 3 dl kokta kik\u00e4rtor (en burk) 2 kokta potatisar 1 dl hackad purjol\u00f6k 2 pressade vitl\u00f6ksklyftor 1-2 tsk rivet citronskal 1-2 tsk curry 0,5\u00a0dl hackad… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":1623,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[12],"tags":[9,10,139,67,116,13,122,206],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1621"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1621"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1621\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/1623"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1621"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1621"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1621"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\n4-5 port<\/p>\n
\n3 dl kokta kik\u00e4rtor (en burk)
\n2 kokta potatisar
\n1 dl hackad purjol\u00f6k
\n2 pressade vitl\u00f6ksklyftor
\n1-2 tsk rivet citronskal
\n1-2 tsk curry
\n0,5\u00a0dl hackad fryst persilja
\n1 msk potatismj\u00f6l
\nsalt<\/p>\n
\nca 500 g r\u00f6dk\u00e5l
\n1 dl matyoghurt
\n1 dl majonn\u00e4s
\n2 tsk \u00e4ppelcidervin\u00e4ger
\n0,5-1 tsk sambal oelek
\n2 syrliga \u00e4pplen
\n1\/2 hackad r\u00f6dl\u00f6k
\nsalt<\/p>\n
\nStek i olja, 3-4 minuter per sida.
\nStrimla r\u00f6dk\u00e5len tunt. L\u00e4gg i ett durkslag och h\u00e4ll cirka en liten kokande vatten \u00f6ver, s\u00e5 att k\u00e5len mjuknar. L\u00e5t svalna och krama sedan ur \u00f6verfl\u00f6dig v\u00e4tska.
\nBlanda yoghurt, majonn\u00e4s, vin\u00e4ger och sambal oelek i en bunke. Grovriv \u00e4pplet och hacka l\u00f6ken. Blanda ner alla ingredienser till coleslawen i bunken och smaka av med salt.
\nMaten \u00e4r klar!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"