{"id":2118,"date":"2017-06-19T19:17:32","date_gmt":"2017-06-19T17:17:32","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=2118"},"modified":"2017-06-18T10:17:47","modified_gmt":"2017-06-18T08:17:47","slug":"veckans-vardagsvego-ostpaj-toppad-med-primorer","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-ostpaj-toppad-med-primorer\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Ostpaj toppad med prim\u00f6rer"},"content":{"rendered":"

H\u00e4r serveras\u00a0en\u00a0paj som \u00e4r perfekt att g\u00f6ra till midsommar! Matig, vacker och lagom mycket karakt\u00e4r p\u00e5 ostsmaken. Sen kan man ha vad man vill till \u2013 br\u00f6d, fisk, kyckling eller annat som passar s\u00e4llskapet.<\/p>\n

Ostpaj toppad med prim\u00f6rer<\/strong>
\n6-8 bitar (en rund “vanlig” pajform)<\/p>\n

Pajdeg:
\n75 g sm\u00f6r<\/em>
\n1 stor, kokt potatis (ca 100 g)<\/em>
\n2 dl havregryn<\/em>
\n2 dl vetemj\u00f6l<\/em>
\n1 krm \u00f6rtsalt<\/em>
\n2-3 msk kallt vatten<\/em>
\nev sesamfr\u00f6n<\/em><\/p>\n

Fyllning:
\n1 ask ricotta<\/em>
\n2 \u00e4gg<\/em>
\n1,5 dl vispgr\u00e4dde<\/em>
\nca 100 g riven grat\u00e4ngost<\/em>
\nca 50 g riven v\u00e4sterbottenost<\/em>
\nsalt<\/em><\/p>\n

Topping:
\n2 gr\u00f6na sparrisar, hyvlade till strimlor<\/em>
\n3 r\u00e4disor, tunt skivade<\/em>
\n1-2 dl ruccola<\/em>
\n50 g fetaost<\/em>
\nolivolja<\/em>
\nflingsalt<\/em>
\nca 2 msk rostade och hackade hasseln\u00f6tsk\u00e4rnor<\/em><\/p>\n

G\u00f6r f\u00f6rst pajskalet: Blanda ner allt utom vatten i en matberedare och k\u00f6r ihop till en smulig massa. Tills\u00e4tt vatten och k\u00f6r tills degen precis hinner g\u00e5 ihop sig till en deg. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten med en gaffel och st\u00e4ll i kylsk\u00e5pet i 20-30 minuter.
\nS\u00e4tt ugnen p\u00e5 225 grader.
\nR\u00f6r ihop ricotta och \u00e4gg i en bunke. R\u00f6r i gr\u00e4dden. R\u00f6r sedan ner grat\u00e4ng- och v\u00e4sterbottenost. Salta och peppra.
\nF\u00f6rgr\u00e4dda pajskalet i ca 10 minuter.
\nTa ut och h\u00e4ll fyllningen i skalet. Gr\u00e4dda i 25-30 minuter till.
\nTa ut och l\u00e5t pajen svalna lite. Toppa sedan med sparris, r\u00e4disor, ruccola, smulad fetaost och hackade hasseln\u00f6tsk\u00e4rnor. Ringla olivolja \u00f6ver och stressa lite med flingsalt. \u00c4t och njut!<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

H\u00e4r serveras\u00a0en\u00a0paj som \u00e4r perfekt att g\u00f6ra till midsommar! Matig, vacker och lagom mycket karakt\u00e4r p\u00e5 ostsmaken. Sen kan man ha vad man vill till \u2013 br\u00f6d, fisk, kyckling eller annat som passar s\u00e4llskapet. Ostpaj toppad med prim\u00f6rer 6-8 bitar (en rund “vanlig” pajform) Pajdeg: 75 g sm\u00f6r 1 stor, kokt potatis (ca 100 g) 2 dl havregryn 2 dl vetemj\u00f6l 1 krm \u00f6rtsalt 2-3… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":2120,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[12],"tags":[9,10,139,795,794,796,116,272,122],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2118"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2118"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2118\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2120"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2118"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2118"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2118"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}