{"id":2219,"date":"2017-07-25T20:21:55","date_gmt":"2017-07-25T18:21:55","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=2219"},"modified":"2017-07-24T15:22:55","modified_gmt":"2017-07-24T13:22:55","slug":"4-sakra-tips-sa-grillar-du-gott-och-gront","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/4-sakra-tips-sa-grillar-du-gott-och-gront\/","title":{"rendered":"4 s\u00e4kra tips: S\u00e5 grillar du gott och gr\u00f6nt"},"content":{"rendered":"
Foto: Quorn.se, Backyard babies Nicke Borg har komponerat en egen burgare.<\/em><\/p>\n P\u00e5 tal om det jag skrev i s\u00f6ndags, att vi forts\u00e4tter grilla k\u00f6tt medan vi l\u00e5tsas som om det regnar… Jag t\u00e4nkte att jag ska sluta gn\u00e4lla, och erbjuda n\u00e5gra bra alternativ i st\u00e4llet. \ud83d\ude42 Godaste grill-gr\u00f6nsakerna<\/strong> Godaste grillmarinaden <\/strong>(ur Gr\u00f6n i k\u00f6ket, av Johanna Westman)<\/em> B\u00e4sta inspirationsboken<\/strong> F\u00f6r \u00e4nnu mer tuggmotst\u00e5nd<\/strong> Nu s\u00e5 – ut och grilla gr\u00f6nt!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Foto: Quorn.se, Backyard babies Nicke Borg har komponerat en egen burgare. P\u00e5 tal om det jag skrev i s\u00f6ndags, att vi forts\u00e4tter grilla k\u00f6tt medan vi l\u00e5tsas som om det regnar… Jag t\u00e4nkte att jag ska sluta gn\u00e4lla, och erbjuda n\u00e5gra bra alternativ i st\u00e4llet. \ud83d\ude42 H\u00e4r kommer\u00a0de: Godaste grill-gr\u00f6nsakerna Supergott p\u00e5 grillen \u00e4r zucchini (sk\u00e4r dem hyfsat tjockt), majs, paprika, knippl\u00f6k, f\u00e4rska champinjoner och… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":2221,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[407],"tags":[829,828,139,67,272,122],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2219"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2219"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2219\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2221"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2219"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2219"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2219"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\nH\u00e4r kommer\u00a0de:<\/p>\n
\nSupergott p\u00e5 grillen \u00e4r zucchini (sk\u00e4r dem hyfsat tjockt), majs, paprika, knippl\u00f6k, f\u00e4rska champinjoner och sm\u00e5 f\u00e4rskpotatisar. F\u00f6rkokta mor\u00f6tter \u00e4r ocks\u00e5 supergott. Pensla\u00a0gr\u00f6nsakerna\u00a0med olja, salta och peppra och l\u00e4gg p\u00e5 grillen bara (5-10 min, det \u00e4r olika beroende p\u00e5 vilken gr\u00f6nsak du v\u00e4ljer). N\u00e5gon god gucka, ett gott br\u00f6d och till exempel matvete till och du \u00e4r hemma!<\/p>\n
\n3 vitl\u00f6ksklyftor, pressade eller finhackade
\n1 msk finrivet apelsinskal
\n1 msk finrivet citronskal
\n1 msk f\u00e4rsk oregano
\n1 msk f\u00e4rsk rosmarin
\n1 dl olivolja
\n2 msk citronsaft, f\u00e4rskpressad
\nBlanda ihop och l\u00e5tt gr\u00f6nsaker\/halloumi ligga i marinaden i minst en timme, innan du tr\u00e4r upp p\u00e5 spett och grillar 5-10 min p\u00e5 varje sida.<\/p>\n
\nJag gillar “Grilla vego” av Paul Svensson. Men jag tror ocks\u00e5 stenh\u00e5rt p\u00e5 “J\u00e4vligt god BBQ” av Gustav Johansson. Har inte l\u00e4st den sistn\u00e4mnda sj\u00e4lv \u00e4n, men\u00a0baserar tilltron p\u00e5 hans suver\u00e4na blogg J\u00e4vligt gott<\/a>.<\/p>\n
\nVill du \u00e4nd\u00e5 ha n\u00e5got som inte “sticker ut” f\u00f6r mycket j\u00e4mf\u00f6rt med de \u00f6vriga i s\u00e4llskapet grillar kan jag rekommendera nya quornburgarna<\/a>. F\u00f6lj bara anvisningarna p\u00e5 f\u00f6rpackningen s\u00e5 blir de fullgoda alternativ till k\u00f6ttburgarna.
\nJag gillar ocks\u00e5 Oumphs<\/a>\u00a0olika smaksatta sojabitar, som man kan tr\u00e4 upp direkt p\u00e5 bl\u00f6tlagda grillspett och grilla. De naturella kan man l\u00e4gga i egen marinad. T\u00e4nk kyckling – oumph tzay etc kan smaks\u00e4ttas och tillagas p\u00e5 ungef\u00e4r samma s\u00e4tt.<\/p>\n