{"id":2244,"date":"2017-08-07T20:06:30","date_gmt":"2017-08-07T18:06:30","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=2244"},"modified":"2017-08-06T20:06:42","modified_gmt":"2017-08-06T18:06:42","slug":"veckans-vardagsvego-lins-och-bulgursallad-med-frasta-gronsaker","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-lins-och-bulgursallad-med-frasta-gronsaker\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Lins- och bulgursallad med fr\u00e4sta gr\u00f6nsaker"},"content":{"rendered":"
Jag \u00e4lskar saffran! Tyv\u00e4rr h\u00e5ller inte alla i familjen med \u2013 man kan s\u00e4ga att vi \u00e4r tv\u00e5 mot tv\u00e5. Men steker jag chorizo till\u00a0brukar alla\u00a0bli n\u00f6jda (det passar v\u00e4ldigt bra till). Sj\u00e4lv njuter jag i fulla drag av vegovarianten.<\/p>\n
Saffransbulgur med fr\u00e4sta gr\u00f6nsaker och yoghurt 1 dl r\u00f6da linser, som kokas<\/em> Gr\u00f6nsaksfr\u00e4s: Yoghurts\u00e5s: ev chorizo eller\u00a0vegokorv\u00a0till, samt br\u00f6d<\/em><\/p>\n Koka linserna. Koka \u00e4ven bulgur, tillsammans med saffranet. Blanda ihop kokta linser och bulgur (se f\u00f6rpackningarna). Blanda \u00e4ven ner fett och sambal oelek. Bred ut p\u00e5 ett uppl\u00e4ggningsfat. Jag \u00e4lskar saffran! Tyv\u00e4rr h\u00e5ller inte alla i familjen med \u2013 man kan s\u00e4ga att vi \u00e4r tv\u00e5 mot tv\u00e5. Men steker jag chorizo till\u00a0brukar alla\u00a0bli n\u00f6jda (det passar v\u00e4ldigt bra till). Sj\u00e4lv njuter jag i fulla drag av vegovarianten. Saffransbulgur med fr\u00e4sta gr\u00f6nsaker och yoghurt 4 port 1 dl r\u00f6da linser, som kokas 2 dl bulgar, som kokas 0,5 pkt saffran 1 msk rapsolja\/flytande… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":2246,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[12],"tags":[832,9,10,139,571,521,116,272,122],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2244"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2244"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2244\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/2246"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2244"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2244"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2244"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\n<\/strong>4 port<\/p>\n
\n 2 dl bulgar, som kokas<\/em>
\n 0,5 pkt saffran
\n1 msk rapsolja\/flytande margarin<\/em>
\n 1 tal sambal oelek<\/em><\/p>\n
\n1 r\u00f6d paprika, skivad<\/em>
\n 1 stor morot, skivad eller skuren i stavar<\/em>
\n1\/2 gul eller r\u00f6d l\u00f6k, skivad<\/em>
\n1 dl svarta oliver<\/em>
\n1 dl bladpersilja, klippt<\/em><\/p>\n
\n1 dl turkisk yoghurt<\/em>
\n2-3 msk mango chutney<\/em><\/p>\n
\nFr\u00e4s morot, paprika och l\u00f6k. Salta och peppra. F\u00f6rdela fr\u00e4set\u00a0\u00f6ver lins- och bulgursalladen. Str\u00f6 \u00e4ven \u00f6ver oliver och \u00a0persilja.
\nBlanda ihop yoghurt med mango chutney och servera till.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"