{"id":361,"date":"2016-02-01T15:05:48","date_gmt":"2016-02-01T15:05:48","guid":{"rendered":"https:\/\/www.veckanseko.nu\/?p=361"},"modified":"2016-03-17T07:59:32","modified_gmt":"2016-03-17T07:59:32","slug":"veckans-vardagsvego-kikartsbiffar-med-lebne","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-kikartsbiffar-med-lebne\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Kik\u00e4rtsbiffar med lebne"},"content":{"rendered":"
Krispiga kik\u00e4rtsbiffar. Sn\u00e5la inte med olivoljan n\u00e4r du steker! Foto: Liselotte Lundstr\u00f6m<\/em><\/p>\n Grundreceptet hittade jag i Buff\u00e9 f\u00f6r ett tag sedan och \u00e4r hyfsat bokstavstrogen i tillagandet. Med en matberedare g\u00e5r det snabbt att kocka!<\/p>\n Kik\u00e4rtbiffar med lebne och bulgur 2<\/span>\u00a0burkar kik\u00e4rter (\u00e0 400 g) Lebnes\u00e5s: Bulgur<\/p>\n Lebne:\u00a0<\/em>Blanda ingredienserna till lebnen i en sk\u00e5l. Krydda med salt. \u00a0<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Krispiga kik\u00e4rtsbiffar. Sn\u00e5la inte med olivoljan n\u00e4r du steker! Foto: Liselotte Lundstr\u00f6m Grundreceptet hittade jag i Buff\u00e9 f\u00f6r ett tag sedan och \u00e4r hyfsat bokstavstrogen i tillagandet. Med en matberedare g\u00e5r det snabbt att kocka! Kik\u00e4rtbiffar med lebne och bulgur (4 port 2\u00a0burkar kik\u00e4rter (\u00e0 400 g) 3\u00a0vitl\u00f6ksklyftor 2\u00a0tsk spiskummin 2\u00a0tsk koriander 1\u20131 1\/2\u00a0tsk sambal oelek 3\u00a0\u00e4ggulor 4\u00a0msk f\u00e4rskpressad citronjuice 1\u00a0dl str\u00f6br\u00f6d 1\u00a0tsk salt vetemj\u00f6l… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":454,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1,12],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/361"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=361"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/361\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/454"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=361"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=361"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=361"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\n(4 port<\/p>\n
\n<\/span>3<\/span>\u00a0vitl\u00f6ksklyftor
\n<\/span>2<\/span>\u00a0tsk spiskummin
\n<\/span>2<\/span>\u00a0tsk koriander
\n<\/span>1\u2013<\/span>1 1\/2<\/span>\u00a0tsk sambal oelek
\n<\/span>3<\/span>\u00a0\u00e4ggulor
\n<\/span>4<\/span>\u00a0msk f\u00e4rskpressad citronjuice
\n<\/span>1<\/span>\u00a0dl str\u00f6br\u00f6d
\n<\/span>1<\/span>\u00a0tsk salt
\n<\/span>vetemj\u00f6l att v\u00e4nda biffarna i
\n<\/span>olivolja till stekning<\/span><\/p>\n
\n<\/em>3<\/span>\u00a0dl matyoghurt (10%)
\n<\/span>1-1,5<\/span>\u00a0tsk spiskummin
\n<\/span>1<\/span>\u00a0dl grovt hackad mynta, eller 2-3 tsk torkad
\n<\/span>rivet skal av\u00a01\/2<\/span>\u00a0citron
\n<\/span>2<\/span>\u00a0krm salt<\/span><\/p>\n
\nH\u00e4ll av och sk\u00f6lj kik\u00e4rterna. Skala och pressa\u00a0vitl\u00f6ksklyftorna. Mixa samtliga ingredienser till biffarna i matberedare eller med stavmixer. Krydda med salt.
\nForma till ca 16 sm\u00e5 biffar. V\u00e4nd dem i vetemj\u00f6l.
\nStek ca 5 minuter p\u00e5 varje sida i rikligt med olivolja i en stekpanna.
\nServera biffarna kokt bulgur, plus ev oliver, tomater och fetaostt\u00e4rningar..<\/p>\n