{"id":633,"date":"2016-04-11T16:19:43","date_gmt":"2016-04-11T15:19:43","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=633"},"modified":"2016-04-11T16:19:43","modified_gmt":"2016-04-11T15:19:43","slug":"veckans-vardagsvego-tortellinisoppa","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-tortellinisoppa\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Tortellinisoppa"},"content":{"rendered":"

I gr\u00e4nslandet\u00a0mellan gryta och soppa. M\u00e4ttande och mustigt med massor av fr\u00e4sch basilika!<\/p>\n

Tortellinisoppa<\/strong>
\n4 pers<\/p>\n

1 msk olivolja
\n2 mor\u00f6tter, fint t\u00e4rnade
\n1 brk krossade\u00a0tomater
\n1 liter gr\u00f6nsaksbuljong
\n1-2 dl gr\u00f6na \u00e4rtor
\n1 brk cannelinib\u00f6nor
\n250 g f\u00e4rsk tortellini fylld med ricotta och spenat
\nf\u00e4rska basilikablad, strimlade
\nriven parmesan
\nsalt, peppar<\/p>\n

Hetta upp oljan i en stor gryta (jag brukar ta gjutj\u00e4rn).
\nFr\u00e4s mor\u00f6tter och l\u00f6k i n\u00e5gra minuter, tills de mjuknar lite (utan att ta f\u00e4rg).
\nTills\u00e4tt tomater och buljong och l\u00e5t koka i 10 minuter.
\nTills\u00e4tt b\u00f6nor och \u00e4rtor. L\u00e5t sjuda n\u00e5gra minuter till.
\nL\u00e4gg i pastan och koka tills den \u00e4r mjuk (se f\u00f6rpackningen).
\nSmaka av med salt och peppar, samt f\u00e4rsk basilika.
\nH\u00e4ll upp soppan i sk\u00e5lar och str\u00f6 \u00e4nnu mer strimlade basilikablad, samt riven parmesan, \u00f6ver.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

I gr\u00e4nslandet\u00a0mellan gryta och soppa. M\u00e4ttande och mustigt med massor av fr\u00e4sch basilika! Tortellinisoppa 4 pers 1 msk olivolja 2 mor\u00f6tter, fint t\u00e4rnade 1 brk krossade\u00a0tomater 1 liter gr\u00f6nsaksbuljong 1-2 dl gr\u00f6na \u00e4rtor 1 brk cannelinib\u00f6nor 250 g f\u00e4rsk tortellini fylld med ricotta och spenat f\u00e4rska basilikablad, strimlade riven parmesan salt, peppar Hetta upp oljan i en stor gryta (jag brukar ta gjutj\u00e4rn). Fr\u00e4s mor\u00f6tter… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":637,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1,12],"tags":[125,139,67,122,15],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/633"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=633"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/633\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/637"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=633"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=633"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=633"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}