{"id":670,"date":"2016-04-18T18:07:06","date_gmt":"2016-04-18T17:07:06","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=670"},"modified":"2016-04-18T18:07:44","modified_gmt":"2016-04-18T17:07:44","slug":"670-2","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/670-2\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Burritos med varm tomatsalsa"},"content":{"rendered":"
Kombinationen av ingredienser ser lite udda ut, men dessa burritos blir S\u00c5 goda! Att man dessutom blir stark som Karl Alfred (jupp, mina barn vet vem det \u00e4r) motiverar de flesta till att \u00e4ta m\u00e5nga.<\/p>\n
Burritos med\u00a0varm tomatsalsa \u00a0<\/strong>250 g fryst bladspenat Varm tomatsalsa: Burritos:<\/u> S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225 grader. Tina spenaten och krama ur v\u00e4tskan. Koka linserna enligt anvisningarna p\u00e5 f\u00f6rpackningen, fast med en halv buljongt\u00e4rning i vattnet. Klipp aprikoserna i strimlor med en sax och smula fetaosten. Salsa:<\/u> Sk\u00e4r l\u00f6ken i strimlor. T\u00e4rna tomaterna. Fr\u00e4s l\u00f6k och tomater, samt sambal oelek, hastigt i olivolja. Salta och peppra. Str\u00f6 koriander \u00f6ver om du gillar det (jag \u00e4lskar\u00b4t!).<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Kombinationen av ingredienser ser lite udda ut, men dessa burritos blir S\u00c5 goda! Att man dessutom blir stark som Karl Alfred (jupp, mina barn vet vem det \u00e4r) motiverar de flesta till att \u00e4ta m\u00e5nga. Burritos med\u00a0varm tomatsalsa Ca 10 stycken \u00a0250 g fryst bladspenat 1 dl r\u00f6da linser \u00bd gr\u00f6nsaksbuljongt\u00e4rning 1 gul l\u00f6k 2 vitl\u00f6ksklyftor olivolja 1 tsk spiskummin 1,5 tsk oregano 1 dl… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":672,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[12],"tags":[159,9,161,67,160,116,13,14],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/670"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=670"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/670\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/672"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=670"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=670"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=670"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\n<\/strong>Ca 10 stycken<\/p>\n
\n1 dl r\u00f6da linser
\n\u00bd gr\u00f6nsaksbuljongt\u00e4rning
\n1 gul l\u00f6k
\n2 vitl\u00f6ksklyftor
\nolivolja
\n1 tsk spiskummin
\n1,5 tsk oregano
\n1 dl strimlade aprikoser
\n200 g fetaost
\nsalt, svartpeppar
\n6 tortillabr\u00f6d, mediumstora
\nca 1,5 dl riven ost<\/p>\n
\n<\/em>1 r\u00f6dl\u00f6k
\n2-3 tomater
\n1 tsk sambal oelek
\nolivolja, salt, svartpeppar
\nev f\u00e4rsk koriander<\/p>\n
\nHacka l\u00f6k och vitl\u00f6k. Fr\u00e4s l\u00f6ken i oljan utan att den tar f\u00e4rg. Tills\u00e4tt spenat, vitl\u00f6k och kryddor. Fr\u00e4s ett par minuter, st\u00e4ll \u00e5t sidan och l\u00e5t svalna.
\nBlanda ner aprikoser, linser och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
\nF\u00f6rdela linsr\u00f6ran p\u00e5 tortillabr\u00f6den och rulla ihop. L\u00e4gg rullarna, med skarvarna ned\u00e5t, i en smord ugnsform. Str\u00f6 \u00f6ver osten. Gratinera rullarna tills rullarna f\u00e5tt fin f\u00e4rg, 10-15 minuter.<\/p>\n