{"id":825,"date":"2016-06-13T14:50:26","date_gmt":"2016-06-13T12:50:26","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/?p=825"},"modified":"2016-06-13T15:59:10","modified_gmt":"2016-06-13T13:59:10","slug":"veckans-vardagsvego-lasagne-med-olivfyllning","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/veckans-vardagsvego-lasagne-med-olivfyllning\/","title":{"rendered":"Veckans vardagsvego: Lasagne med olivfyllning"},"content":{"rendered":"

Jag har lagat m\u00e5nga varianter av vegolasagne i mitt liv. Den h\u00e4r, baserad p\u00e5 recept av h\u00e4lsolegenden Inga-Britta Sundqvist, \u00e4r min favorit!<\/p>\n

Lasagne med olivfyllning<\/strong>
\n4 port<\/p>\n

1 pkt (250 g) fryst hackad spenat, tinad
\n250 g naturell keso
\n2-3 dl riven ost
\n1-2 krm muskot
\n\u00f6rtsalt<\/p>\n

Tomats\u00e5s med oliver:<\/em>
\n1 gul l\u00f6k
\n1 msk olivolja
\n2 pressade vitl\u00f6ksklyftor
\n1 brk krossade tomater
\n2-3 tsk plantaforce\/herbamare eller gr\u00f6nsaksbuljongpulver
\n10-15 gr\u00f6na oliver
\n0,5-1 tsk torkad basilika
\n0,5-1 tsk timjan
\n0,5-1 tsk oregano
\n8-10 lasagneplattor
\ndrygt 1 dl standardmj\u00f6lk<\/p>\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225 grader.
\nKrama ur v\u00e4tskan fr\u00e5n spenaten. R\u00f6r ner keson och 1 dl av\u00a0osten. Krydda med muskot och \u00f6rtsalt.
\nTomats\u00e5s: Skala och hacka l\u00f6ken. Fr\u00e4s l\u00f6ken i en stekpanna. L\u00e5t vitl\u00f6k steka med p\u00e5 slutet. Tills\u00e4tt tomatkross och buljongextrakt. L\u00e5t s\u00e5sen koka ihop utan lock ca 10 minuter. Skiva oliverna och r\u00f6r ned dem. Smaka av med s\u00f6ndersmulade \u00f6rtkryddor.
\nVarva spenatfyllning, lasagneplattor och tomats\u00e5s i en smord, ugnss\u00e4ker form. H\u00e4ll p\u00e5 mj\u00f6lken och str\u00f6 \u00f6ver resten av osten.
\nGratinera i cirka 30 minuter tills lasagnen har fin f\u00e4rg. Servera en god ruccolabaserad sallad till.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jag har lagat m\u00e5nga varianter av vegolasagne i mitt liv. Den h\u00e4r, baserad p\u00e5 recept av h\u00e4lsolegenden Inga-Britta Sundqvist, \u00e4r min favorit! Lasagne med olivfyllning 4 port 1 pkt (250 g) fryst hackad spenat, tinad 250 g naturell keso 2-3 dl riven ost 1-2 krm muskot \u00f6rtsalt Tomats\u00e5s med oliver: 1 gul l\u00f6k 1 msk olivolja 2 pressade vitl\u00f6ksklyftor 1 brk krossade tomater 2-3 tsk… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":896,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[12],"tags":[261,260,13,122,15],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/825"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=825"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/825\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media\/896"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=825"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=825"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/veckanseko\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=825"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}